Γενοκτονία ή εθνοκάθαρση;

0
349

Τον Φεβρουάριο του 1991, η Βουλή των Ελλήνων ψήφησε ομόφωνα την ανακήρυξη της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο μικρασιατικό Πόντο την περίοδο 1916-1923.

Ο υπουργός παιδείας κ. Ν. Φίλης, φαίνεται να διαφωνεί με τον όρο «γενοκτονία» για τις θηριωδίες του κεμαλικού καθεστώτος που προκάλεσαν την απώλεια τουλάχιστον 353.000 Ελλήνων Ποντίων!!

Ο Υπουργός θεωρεί ως πιο σωστό επιστημονικά τον όρο «εθνοκάθαρση». Δηλαδή, δήθεν για χάρη της επιστήμης, υιοθέτησε έναν γενικό όρο που είναι πολιτικά άχρηστος, νομικά ασαφής και επιζήμιος για την υπεράσπιση της Ιστορίας και των συμφερόντων της Ελλάδας.

Στην περίπτωση των δύο όρων δεν υπάρχει παραδεδεγμένη επιστημονική γνώμη. Γενοκτονία και εθνοκάθαρση είναι έννοιες σχετικές. Ωστόσο, μόνο η γενοκτονία αναγνωρίζεται ως έγκλημα στο Διεθνές Δίκαιο.

Έτσι, περιπτώσεις αιματηρών-δολοφονικών εθνοκαθάρσεων γίνεται προσπάθεια να αναγνωριστούν ως γενοκτονίες, προκειμένου οι δράστες να πληρώσουν για τα εγκλήματά τους.

Σήμερα, τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1916-1923: οι εκτοπισμοί, τα βασανιστήρια, τα στρατόπεδα θανάτου και οι σφαγές των Ελλήνων του Πόντου, αναγνωρίζονται ως γενοκτονία από διεθνείς οργανισμούς σαν τη Διεθνή Ένωση Μελετών Γενοκτονιών.

Είναι άξιο απορίας, γιατί ο κ. Φίλης επιλέγει να συνταχθεί με την άποψη των κεμαλιστών, αντί να υποστηρίζει τις ελληνικές θέσεις; Ούτε μισέλληνας να ήταν…

Υ.Γ.1. Μέχρι πότε θα συνεχίσει να ηγείται του ελληνικού υπουργείου Παιδείας ο κύριος Φίλης;

Υ.Γ.2. ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ: Τίποτα δεν μπορεί να σβήσει μια ιστορία γραμμένη με αίμα.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here