Ο κόσμος είναι γεμάτος από παραδόσεις που φαίνονται παράξενες ή ακόμη και άτοπες, σε άλλους πολιτισμούς.
#1 Ιστορικός λόγος
Τα σπίτια των περισσότερων Βρετανών, χρονολογούνται από τον 19ο ως τις αρχές του 20ου αιώνα. Τότε, δεν είχε εμφανιστεί ακόμη η κοινή βρύση με τις σύγχρονες παροχές.
Ορισμένες κατοικίες είναι ακόμη παλαιότερες. Αυτό, είναι αποτέλεσμα του ότι η συγκεκριμένη περιοχή του κόσμου, δέχεται λίγους σεισμούς.
Όταν εμφανίστηκε η τάση για εσωτερικές υδραυλικές εγκαταστάσεις, ξεκίνησε με ένα απλό σύστημα αποστολής κρύου νερού απευθείας από το δίκτυο στην κουζίνα.
Το ζεστό νερό προστέθηκε αργότερα, χωριστά. Έτσι, δημιουργήθηκε ένα διπλό σύστημα.
#2 Νόμος
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχει ένας νόμος που απαγορεύει την ανάμειξη κρύου και καυτού νερού από έναν λέβητα. Το γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει κεντρική θέρμανση στη χώρα, αλλά μια στήλη αερίου σε κάθε σπίτι (το οποίο οι Βρετανοί αποκαλούν κεντρική θέρμανση).
Παλαιότερα, ένας ειδικός κύλινδρος ήταν υποχρεωτικό μέρος του λέβητα. Το νερό θα μπορούσε να παραμείνει στάσιμο για καιρό και ο κύλινδρος θα μπορούσε να σκουριάσει, καθιστώντας το νερό ακατάλληλο για πόση.
Προφανώς, αυτό δεν εμπόδιζε τους ανθρώπους να αναμείξουν το νερό. Ήταν απαραίτητο να εισαχθεί μια απαγόρευση μέσω νόμου. Στόχος ήταν να μην γίνεται ανάμειξη του κρύου νερού που ήταν κατάλληλο για πόση, με το ζεστό νερό από τον κύλινδρο.
#3 Οικονομικός λόγος
Όταν χρησιμοποιείτε δύο χωριστές βρύσες, όλο το νερό αναμειγνύεται στο νεροχύτη, στη σωστή ποσότητα. Εκεί μπορείτε να πλένετε τα χέρια σας, ξοδεύοντας μόνο το νερό που χρησιμοποιείτε.
Όταν έχετε κοινή βρύση, την ανοίγετε, επιλέγετε τη σωστή θερμοκρασία και έπειτα πλένετε τα χέρια σας. Με αυτό τον τρόπο, καταναλώνετε περισσότερο νερό.
{jcomments on}