Από τις 19/11/1918 με κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου είχε ψηφιστεί κάθε φυσικό (ο αναθέτων: επιχειρηματίας – ατομική επιχείρηση) ή νομικό πρόσωπο (εταιρεία), που αναθέτει ένα έργο ή τμήμα ενός μεγαλύτερου έργου σε άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο: (εργολάβος), ευθύνεται εις ολόκληρόν και αλληλεγγύως, με τον εργολάβο απέναντι στους εργαζομένους του τελευταίου, για όλα τα θέματα καταβολής αποδοχών του προσωπικού, ασφαλιστικών τους εισφορών και τυχόν αποζημιώσεων απόλυσης αυτών.
Επίσης, σε περίπτωση ανάθεσης της εκτέλεσης του έργου ή τμήματος του έργου από τον εργολάβο σε υπεργολάβο, τότε η παραπάνω ευθύνη ισχύει και για τους τρεις: αναθέτοντα, εργολάβο και υπεργολάβο.
Βάσει της τροπολογίας του Γιάννη Βρούτση, επανέρχεται ο Μεσαίωνας καθώς καταργούνται από την έναρξη ισχύος τους και εφεξής, οι διατάξεις α) του νόμου 4554 του 2018 που προβλέπουν την ευθύνη αναθέτοντος εργολάβου και υπεργολάβου έναντι των εργαζομένων (άρθρο 9 ν. 4554/2018).
Αν δηλαδή οι εργαζόμενοι του υπεργολάβου έχουν απαιτήσεις που δεν ικανοποιεί ο άμεσος εργοδότης τους, να μπορούν να στραφούν προς τον εργολάβο του έργου για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους.
Πιόνι της διαπλοκής;;
Πηγή: netakias.com
ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.