Η Ομογένεια ανά την Υφήλιο, οφείλει να οργανωθεί και να ασχοληθεί ενεργά με την (χρεοκοπημένη) πατρίδα. Επιτακτική ανάγκη η δημιουργία Κόμματος Ελλήνων της Διασποράς, στην Ελλάδα.
Μέχρι σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα «κόμματα» της Ελλάδας……ΔEN συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές της!
Η περίφημη αποχή στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, που κυμαίνεται από 26% έως 37%, είναι, κατά μεγάλη πλειοψηφία, οι Ομογενείς, που δεν πάνε να ψηφίσουν στην Ελλάδα.
Ένα μεγάλο Κίνημα Απόδημων – Ομογενών, από τις 5 Ηπείρους, που θα εκπροσωπείται στην Βουλή των Ελλήνων, θα της δώσει φρεσκάδα, κύρος κι εντιμότητα, ενώ θα θέσει στο περιθώριο την διαφθορά-διαπλοκή του πολιτικού-κομματικού κατεστημένου στην Ελλάδα, που την οδήγησε στις γνωστές απελπιστικές καταστάσεις, χρεοκοπώντας την και εξαθλιώνοντας τον λαό της!
Ποσοστό, κατά προσέγγιση, 75% της αποχής στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, είναι ουσιαστικά οι…..Απόδημοι 'Έλληνες.
H αποχή σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών στις 4 τελευταίες Βουλευτικές εκλογές είναι:
– 17 Ιουνίου 2012 – Εγγεγραμμένοι 9.947.876, ψήφισαν 62,49%.
– 6 Μαίου 2012 – Εγγεγραμμένοι 9.945.859, ψήφισαν 65,12%.
– 4 Οκτωβρίου 2009 – Εγγεγραμμένοι 9.929.065, ψήφισαν 70.95%.
– 16 Σεπτεμβρίου 2007 – Εγγεγραμμένοι 9.918.917, ψήφισαν 74.15%.
Ένα ποσοστό, κατά προσέγγιση 75% της αποχής, είναι οι απόδημοι 'Έλληνες-Ομογενείς, που ζουν εκτός Ελλάδας (και φυσικά δεν ψήφισαν), αλλά είναι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια των τόπων καταγωγής τους. Δηλαδή, είναι ψηφοφόροι, που δεν ψήφισαν….. επειδή ζουν εκτός Ελλάδας.
Σε αριθμούς: Με μέσον όρο εγγεγραμμένων 9.935.430 στις 4 τελευταίες εκλογές, αναλογικά ο μέσος όρος του 75%, του μέσου όρου της αποχής (στις 4 τελευταίες Βουλευτικές εκλογές), δηλ. ποσοστό 31.8%, αντιστοιχεί – στο ελάχιστο – σε 2.370.000 ψηφοφόρους, όσοι και οι 'Έλληνες πολίτες (με ελληνική ιθαγένεια, δηλ. οι γεννημένοι στην Ελλάδα), που ζουν μόνιμα εκτός Ελλάδας, αλλά επίσημα θεωρούνται ψηφοφόροι στην Ελλάδα.
Και αν ακόμα – υποθετικά – οι Απόδημοι είναι μόνο το 60% της αποχής, τότε σε αριθμούς (μέσος όρος) είναι 1.895.680 ψηφοφόροι. Στις δύο τελευταίες βουλευτικές εκλογές (2012) το πρώτο κόμμα (Ν.Δ.) έλαβε 1.825.637 (Ιούνιος) και 1.192.054 (Μάιος), ψήφους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όλα τα κράτη του Συμβουλίου της Ευρώπης οφείλουν να διασφαλίζουν τα προβλεπόμενα ανθρώπινα δικαιώματα για κάθε πρόσωπο επί του οποίου έχουν δικαιοδοσία. Οι Έλληνες πολίτες που ζουν στο εξωτερικό εμπίπτουν ως προς το δικαίωμα ψήφου στην δικαιοδοσία της Ελλάδας, άρα η χώρα πρέπει να διασφαλίζει την ενάσκηση των δικαιωμάτων.
Η ενάσκηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων πρέπει να διασφαλίζεται χωρίς διακρίσεις λόγω διαφορετικής κατάστασης («other status» / «autre situation»), όπως η κατοικία στο εξωτερικό.
Ο πολίτης δεν επιτρέπεται να χάνει το δικαίωμα ψήφου ανάλογα με το αν κατοικεί στο εσωτερικό ή το εξωτερικό της χώρας, καθώς τότε ο αποκλεισμός του δικαιώματος που οφείλεται στον τόπο κατοικίας του γίνεται κατά αθέμιτη διάκριση κι επιπρόσθετα περιορίζει κατά πολύ την έκταση της λαϊκής συμμετοχής στις εκλογές.
ΑΡΑ το Ελληνικό Κράτος οφείλει να διασφαλίσει την ενάσκηση του δικαιώματος ψήφου των Ελλήνων πολιτών που ζουν στο εξωτερικό στην ελληνική πρεσβεία της χώρας που διαμένουν!
{jcomments on}