Για την παράδοση όπλων στην Ουκρανία σε τρεις χώρες του ΝΑΤΟ θα κατασκευαστούν μεγάλες Στρατιωτικές Βάσεις.

0
81

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν έδωσε συνέντευξη στον Ουγγρικό Δημόσιο Ραδιοφωνικό Σταθμό Kossuth στον οποίο δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να κατασκευάσει τρεις μεγάλες Στρατιωτικές Βάσεις στην Ευρώπη για να συντονίσει την παράδοση όπλων στην Ουκρανία.

Διεθνείς Σχέσεις – ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Ο Ούγγρος ηγέτης, ο οποίος τόνισε ότι η Ρωσία θα θεωρήσει αυτές τις βάσεις άμεση απειλή και ότι θα γίνουν στρατιωτικός στόχος, πρόσθεσε ότι η Συμμαχία «θέλει να δημιουργήσει μια λεγόμενη αποστολή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία».

Κάτι που σημαίνει ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τον συντονισμό της μεταφοράς όπλων στην Ουκρανία.

Για την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, θα κατασκευαστούν τρεις μεγάλες Στρατιωτικές Βάσεις στο έδαφος του ΝΑΤΟ «στην Πολωνία, τη Σλοβακία και τη Ρουμανία», σύμφωνα με το Rador Radio Romania.

Η Ουγγαρία θα παραμείνει εκτός αυτής της πρωτοβουλίας, είπε ο Όρμπαν, τονίζοντας ότι «Επειδή βρισκόμαστε κοντά στη ζώνη σύγκρουσης, πρέπει να λάβουμε μέτρα για την ασφάλειά μας».

Η Ουγγαρία ούτε θα επιτρέψει τη χρήση του εδάφους της ούτε θα παράσχει βοήθεια για την παράδοση όπλων, τόνισε ο Όρμπαν, προσθέτοντας:

«Στην περιοχή μας, τρεις χώρες πηγαίνουν κατευθείαν στον πόλεμο. Ενώ οι Πολωνοί και οι Ρουμάνοι προχωρούν γρήγορα, οι Σλοβάκοι είναι πιο επιφυλακτικοί. Θα μείνουμε σταθερά έξω από αυτά τα σχέδια».

Ο Όρμπαν δήλωσε επίσης ότι:

«Η θέση της Ουγγαρίας σε αυτό το θέμα είναι ότι γίνεται ένα λάθος. Ακόμα κι αν και τα άλλα 31 μέλη του ΝΑΤΟ πουν ότι είμαστε μόνοι σε αυτό το θέμα, θα συνεχίσουμε να λέμε ότι αυτός ο πόλεμος είναι περιττός και ότι η κατάσταση δεν μπορεί να επιλυθεί στο πεδίο της μάχης».

Η Ουγγαρία «τράβηξε το φρένο έκτακτης ανάγκης και κατέβηκε από αυτό το τρένο υπέρ του πολέμου».

«Αυτό το τρένο μπορεί να σταματήσει. Τα αποτελέσματα των εκλογών για το Ευρωκοινοβούλιο είναι μια ξεκάθαρη ευκαιρία να αποτρέψουμε αυτό το τρένο να αποκτήσει ταχύτητα»…γράφει το Ρουμανικό δημοσίευμα.

Πηγή Rador Radio Romania

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here