Δεξιό…..ναυάγιο στην Σαμοθράκη.

0
486

Εγκλωβισμένη η κυβέρνηση στο σκάνδαλο του SAOS – Εκλεκτός της ΝΔ ο πλοιοκτήτης που κρατούσε ομήρους τους τουρίστες στο νησί.

Βούλιαξε στην Σαμοθράκη το πολυδιαφημισμένο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενώ οι κάτοικοι του νησιού βρίσκονταν σε κατάσταση ομηρίας και ο ελληνικός τουρισμός γνώρισε τη μεγαλύτερη δυσφήμιση διεθνώς, το Μαξίμου επιχειρούσε εναγωνίως να δικαιολογήσει την κατάσταση, μεταθέτοντας το πρόβλημα από τη ναυτιλιακή εταιρεία που έπρεπε να εκτελεί τα δρομολόγια σε δήθεν ελλείψεις στο λιμάνι της Σαμοθράκης.

Η διαχείριση της κρίσης από το Μαξίμου στόχευε αποκλειστικά να προστατεύσει τον εφοπλιστή Μανούση, που συνδέεται με ισχυρούς δεσμούς με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πρόκειται για την αποθέωση του πελατειακού κράτους από τη νέα κυβέρνηση η οποία είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό δραστικές αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.

Η κυβέρνηση ναυάγησε στην κυριολεξία στην Σαμοθράκη, ενώ οι προσχηματικές συσκέψεις στο Μαξίμου έχουν καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα και δεν λύνουν απολύτως κανένα πρόβλημα.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, στην οποία συμμετείχαν έξι υπουργοί και ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, για μια ακόμα φορά κατέληξε σε υποσχέσεις μελλοντικής εκπλήρωσης, αποκαλύπτοντας την ανικανότητα της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις της απέναντι σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Στον εισαγγελέα το ζήτημα για το χάος στα δρομολόγια

Φάκελο με υλικό, για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, υπέβαλε στην εισαγγελία πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, η τοπική λιμενική αρχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελική αρχή δεν αποκλείεται να διεξάγει προανάκριση.

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο πλοία λόγω βλάβης παραμένουν ακινητοποιημένα από την Κυριακή 11 Αυγούστου. Τη γραμμή εξυπηρετεί πλέον το επιβατηγό «ΖΕΦΥΡΟΣ» και ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό καταμαράν «ANDROS JET» δίδοντας μια άμεση, αλλά προσωρινή λύση, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση.

Οι υπεύθυνοι της πλοιοκτήτριας εταιρείας «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» έχουν καλεστεί σε ακρόαση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ι. Πλακιωτάκη για τη μη εκτέλεση των δρομολογίων των πλοίων.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας η σύμβαση των δρομολογίων της εταιρείας για τα πλοία «ΣΑΟΣ» και «ΣΑΟΝΗΣΟΣ» για τη χειμερινή περίοδο είναι επιδοτούμενη, δεκαετής διάρκειας και λήγει στις 31/10/2019.

Υ.Γ. «Ώτα βουβά» στο Μαξίμου για τα αιτήματα της Σαμοθράκης.

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here