Διαβούλευση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία.

0
328

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, στις 6 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κηφισιάς, παρουσία του Δημάρχου κ. Χιωτάκη, των Αντιδημάρχων κ.κ. Κύρλο και Βλάχου και του Προέδρου το Ν.Π.Δ.Δ «Δημήτρη Βικέλα», συζητήθηκαν αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μεταξύ των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου – Χαριλάου Τρικούπη – Κοκκιναρά – Ηροδότου – Πόντου – Παπαφλέσσα κατά την διάρκεια της παρουσίασης από τον συγκοινωνιολόγο κ. Θεόδωρο Μαυρογεώργη της τελικής του πρόταση.

Η Δημοτική Αρχή, τόνισε ο κ. Χιωτάκης, θέλει το δημότη συμμέτοχο στις αποφάσεις που τον αφορούν για να βελτιωθεί η καθημερινότητα του. Για να γίνει η πόλη στην οποία κατοικούμε πιο σύγχρονη και πιο λειτουργική.

Η πρόταση που θα εγκριθεί, συνέχισε ο Δήμαρχος, θα κατατεθεί προς συζήτηση στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και εν συνεχεία θα τεθεί προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο για την εφαρμογή της.

Ο συγκοινωνιολόγος κ. Μαυρογιώργης παίρνοντας τον λόγο είπε ότι φθάνουμε στο πέρας της διαβούλευσης με την τελική πρότασή μας για την προστασία της κατοικίας και της γειτονιάς με την εκτροπή της διαμπερούς υπερτοπικής κυκλοφορίας, από το τοπικό δίκτυο, στο ιεραρχημένο βασικό οδικό δίκτυο των λεωφόρων Κηφισίας, Ελευθερίου Βενιζέλου και Θησέως.

Ο κ. Μαυρογιώργης τόνισε ότι η πρόταση του επικεντρώνεται στην αποφόρτιση της Σαρανταπόρου, της οποίας η κυκλοφορία έχει αυξηθεί πάρα πολύ (περίπου 4 φορές)!

Συνοπτικά παρουσίασε τα αποτελέσματα μετρήσεων με την μέθοδο RNP:

– κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας / ωριαία απογευματινή αιχμή (επιστροφή από εργασία) μεταξύ 15:30 και 16:30, από τα 157 ΜΕΑ στο τμήμα της Σαρανταπόρου μεταξύ Λεβίδου και Πλατεία Αγίας Άννης, τα 40 ΜΕΑ (προς: Αγίας Άννης / νότιο τμήμα, Παλλάδος, Αταλάντης, Αριάδνης + 9 σταθμευμένα – δηλαδή το ~26%) αποτελούν τοπικό κυκλοφοριακό φόρτο, τον οποίο εξυπηρετούσε η Σαρανταπόρου και πριν από την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή.

– μετά την εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ο πρόσθετος φόρτος της οδού Σαρανταπόρου μεταξύ Λεβίδου και Πλατεία Αγίας Άννης κατά την απογευματινή ώρα αιχμής (15:30 – 16:30), είναι της τάξης των 117 ΜΕΑ. Επομένως, ο φόρτος του εν λόγω οδικού τμήματος έχει (περίπου) τετραπλασιασιαστεί.

Δείτε αναλυτικά την τελική αξιολόγηση εφαρμογής κυκλοφοριακών ρυθμίσεων ημερομηνίας 20/06/2013 που παρουσιάστηκε στην διαβούλευση από τον κ. Μαυρογιώργη σε…..μορφή pdf.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here