Δρομολόγια θανάτου καθημερινά για χιλιάδες εκπαιδευτικούς!

0
350

Δρομολόγια θανάτου κάνουν καθημερινά πολλοί εκπαιδευτικοί, διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα για να πάνε στα σχολεία τους. Ιδιαίτερα φέτος πολλοί εκπαιδευτικοί κάτω από πιέσεις και με το φόβο της απόλυσης αναγκάζονται και υπηρετούν πολλά χιλιόμετρα μακριά από το μόνιμο τόπο διαμονής τους.

Ιδιαίτερα σε περιφέρειες όπως η Θεσσαλία, η Μακεδονία, η Στερεά Ελλάδα, τα νησιά του Αιγαίου κλπ με τα τεχνητά πλεονάσματα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί εξοστρακίστηκαν (με αίτησή τους όπως λένε αναίσχυντα κάποιοι περιφερειακοί διευθυντές) πολλά χιλιόμετρα μακριά. 

Επειδή ο μισθός δεν φτάνει να νοικιάσουν σπίτι, άλλοι γιατί δεν μπορούν να αφήσουν οικογένεια και παιδιά, αναγκάζονται να κάνουν καθημερινά 100, 200 ακόμη και 250 χιλιόμετρα πηγαινέλα. Πραγματικά δρομολόγια θανάτου.

Στο αυτοκίνητο που βλέπετε στις φωτογραφίες του LamiaReport επέβαιναν τέσσερις δάσκαλοι από την Καρδίτσα, που καθημερινά πηγαινοέρχονται από την Καρδίτσα στη Φθιώτιδα, αφού οι δυο από αυτούς διδάσκουν σε σχολείο του Μώλου και οι άλλοι δυο στα Καμένα Βούρλα.

Συγκεκριμένα στις 7.30 το πρωί της Τρίτης, ο οδηγός του αυτοκινήτου, 48 χρόνων, λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο αφού αναποδογύρισε μερικές φορές, κατέληξε σε τοίχο του κτηρίου του νοσοκομείου της Λαμίας.

Τόσο ο οδηγός, όσο και οι τρεις συνεπιβαίνοντες-συνάδερφοί του, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ελαφρώς τραυματισμένοι.

Αξιοσημείωτο είναι, το ότι οι τέσσερις δάσκαλοι πηγαινοέρχονται καθημερινά από την Καρδίτσα στη Φθιώτιδα οδικώς, αφού οι δύο από αυτούς διδάσκουν σε σχολείο του Μώλου και οι άλλοι δυο σε σχολείο στα Καμένα Βούρλα.

«Με βροχές, με χιόνια, κάθε μέρα είμαστε υποψήφια θύματα στους δρόμους. Πολλοί συνάδελφοι πάνε σε άλλους νομούς κάνοντας πολλά χιλιόμετρα καθημερινά», είπε δάσκαλος από τη Φθιώτιδα, ο οποίος ταυτόχρονα τόνισε πως τα έξοδα των μεταφορών από τη μία περιοχή στην άλλη έχουν «γονατίσει» τους δασκάλους που κάνουν όλα αυτά τα χιλιόμετρα καθημερνά.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here