Αλλάζει το Status Quo Αιώνων στο Αιγαίο-Είναι η Προδοσία της Πεντηκονταετίας!…του Μανώλη Κοττάκη.

0
105

Οργίζομαι αλλά δεν εκπλήσσομαι και πάντως δεν εντυπωσιάζομαι πλέον από τις τελευταίες εξελίξεις στα Ελληνοτουρκικά. Ολα όσα συμβαίνουν αποτελούν σκέψεις που γίνονταν στα παρασκήνια τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια αμέσως την κρίση του «Oruc Reis».

Κρίση στο Αιγαίο: Άγρια νύχτα με το Oruc Reis - Πλέει μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα

Κάποιος τότε, που αν χρειαστεί στο μέλλον θα αποκαλύψω την ταυτότητά του, μου εκμυστηρεύτηκε το σχέδιο διαμοιρασμού των θαλασσών: Εμείς τη νότια Κρήτη, για την οποία έχουμε νόμιμους τίτλους κυριότητας μετά την υπογραφή της Ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, και οι Τούρκοι τις θάλασσες των Δωδεκανήσων κάτω από το Καστελόριζο, στις οποίες δεν υπάρχει ακόμα οριοθέτηση.

Θέλω να θυμίσω ότι η μήνυση που υπέβαλε εναντίον του προσώπου μου και ακόμα τριών συναδέλφων ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε ως αιτιολογία ότι εμποδίζουμε την πολιτική του στη «Θάλασσα των Νησιών». Στο Αιγαίο δηλαδή.

Και πώς την εμποδίζουμε;

Αν διαβάσετε το κείμενό μου για το οποίο μηνυθήκαμε, το οποίο δημοσιεύτηκε ταυτοχρόνως στην «Εστία» και τη «δημοκρατία», θα διαπιστώσετε ότι έκανα μακρά αναφορά στις θαλάσσιες ζώνες κάτω από το Καστελόριζο, οι οποίες έχουν θεωρηθεί από τους Τούρκους αμφισβητούμενης δικαιοδοσίας, διαφιλονικούμενες.

Ο Αγγλικός όρος που είναι δημοφιλής στις παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ των ηγεσιών είναι dispute. Όλα όσα επισήμανα σε εκείνο το κείμενο επιβεβαιώνονται δυστυχώς κατά τον χειρότερο τρόπο από τις τελευταίες εξελίξεις.

Καθώς η διεκδίκηση της Τουρκίας στην περιοχή των Δωδεκανήσων έχει επεκταθεί πλέον και στις οριοθετημένες περιοχές από την Ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία, όχι μόνο στις μη οριοθετημένες και κατ’ αυτούς αμφισβητούμενης Δικαιοδοσίας.

Διαβάστε την συνέχεια ΕΔΩ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here