Ελευσίνια Μυστήρια.

0
315

Η Θεατρική Ομάδα ΡΟΔΑ, που ίδρυσε η Μαρία Περετζή, συμπλήρωσε 33 χρόνια στο χώρο του Πολιτισμού, και υπό την αιγίδα πλέον  του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων και του International Action Art, παρουσιάζει την σπουδαία παράσταση «ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ», στο Δημοτικό Θέατρο «Δημήτρης Κιντής» της  Ηλιούπολης στις 13 και 14/9, στις 21.00, σε σκηνοθεσία Μαρίας Περετζή.

Το ρεπερτόριό της αντλείται από μύθους και έπη της παγκόσμιας κληρονομιάς, ώστε να αφηγηθεί τα σημαντικότερα έργα που έχουν επηρεάσει τη διάπλαση του κόσμου μας.

Αμέσως μετά το πέρας της παράστασης της 13ης Σεπτεμβρίου  θα βραβευτεί για την προσφορά της στον πολιτισμό και τη δημιουργία της Ελληνικής Παράδοσης του Θεάτρου του Ιερού στο πλαίσιο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, από τον Όμιλο για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων.

Τα ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ παρουσιάζονται αναπαριστώντας τις ιερές Τελετές της Ελευσίνας και χρησιμοποιώντας γι αυτό όλα τα ιστορικά και αρχαιολογικά στοιχεία που υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία.

Αρχίζοντας με την αναπαράσταση της Μεγάλης Πομπής που ξεκινούσε από την Αθήνα, η μουσική παράσταση της ΡΟΔΑ αναβιώνει τις ιερές παραδόσεις των Τελετών, δίνοντας στους θεατές την ευκαιρία να ζήσουν στιγμές μοναδικής εμπειρίας και άμεσης συμμετοχής στη δόνηση της Ελευσίνιας μυητικής διαδικασίας.

Με σεβασμό σε κάθε άποψη των αρχαίων εκείνων Δρώμενων, των φιλοσοφικών, μυστικιστικών και αρχαιολογικών πτυχών τους, η ΡΟΔΑ παρουσιάζει μια συγκλονιστική θεατρική εκδοχή των κορυφαίων Μυστηρίων.

Μέσα από την παραβολή του σπόρου που μπαίνει στη γη για να ανθίσει, το πνεύμα των μυστών εξευμενίζεται από την απελπισία που φέρνει η φαινομενικά αδιέξοδη προοπτική του θανάτου.

Η Ομάδα ΡΟΔΑ, την οποία ίδρυσε η Μαρία Περετζή, εργάζεται αδιάλειπτα τα τελευταία τριάντα τρία χρόνια για να δημιουργήσει μία παράδοση του Θεάτρου του Ιερού. Η ποιότητα των παραγωγών της τρεις διαφορετικές παγκόσμιες ανταποκρίσεις του.

Ο τρόπος εργασίας της έχει αποτυπωθεί στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Στο Κέντρο τού Κύκλου» (Ορφέας Περετζής, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 2017) και η Ομάδα έχει δεχθεί έπαινο ηθοποιίας ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ (Δημήτρης Γασπαράτος, για το έργο «Γκιλγκαμές», 2014).

Εισιτήρια 20€, 15*€ (*για φοιτητές, συνταξιούχους, Α.Μ.Ε.Α και παιδιά).

Προπώληση more.

Κρατήσεις στα τηλέφωνα 210-2836763 και 6937422456

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here