Εμπρηστική Ενέργεια του Αττίλα: Ο Ερσίν Τατάρ με τη βοήθεια του Ερντογάν…προσφέρει το λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου στον Οργανισμό Τουρκικών Κρατών!

0
102

Η παράνομη ένταξη του λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο πρόγραμμα για «αδελφοποιημένα λιμάνια» του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ) «Θα είναι μια πολύ σημαντική υποστήριξη και ένα μήνυμα ενάντια στην (δήθεν) άδικη απομόνωση και καταπίεση που υφίστανται οι Τουρκοκύπριοι».

Τα παραπάνω απαράδεκτα και αισχρά ψέματα μετέφερε ο κατοχικός ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, σε ομιλία του κατά την έναρξη της άτυπης συνοδού του Οργανισμού στη Σούσα που συγκάλεσε ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, με θέμα «Χτίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον με συνδεσιμότητα μεταφορών και δράση για το κλίμα».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στην ομιλία του ο κατοχικός ηγέτης επεσήμανε ότι η σύνδεση του τουρκικού κόσμου με τη Μεσόγειο έχει εδραιωθεί «με την (δήθεν) ένταξη του ψευδοκράτους στον ΟΤΚ».

Ο κ. Τατάρ δήλωσε ότι υποβλήθηκε αίτηση στη Γραμματεία του ΟΤΚ για ένταξη του λιμανιού της κατεχόμενης Αμμοχώστου στο πρόγραμμα για «αδελφοποιημένα λιμάνια» του Οργανισμού.

«Θα είναι μια πολύ σημαντική υποστήριξη και ένα μήνυμα ενάντια στην παράνομη απομόνωση και καταπίεση που (δήθεν) υφίστανται οι Τ/κ»ανέφερε ο ψεύτης Τατάρ.

Είπε πως το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, το λιμάνι στο κατεχόμενο Καραβοστάσι και το «διεθνώς γνωστό λιμάνι (της κατεχόμενης) Αμμοχώστου», δημιουργούν, στο πλαίσιο της «συνδεσιμότητας», διάφορες ευκαιρίες για τον ΟΤΚ.

«Ο απώτερος στόχος μας σε αυτόν τον τομέα είναι να κάνουμε την (παράνομη) ‘τδβκ’ περιφερειακό κέντρο στην πολιτική αεροπορία και αξιόπιστη χώρα διέλευσης στις θαλάσσιες μεταφορές»…ανέφερε.

Ο κατοχικός ηγέτης ευχαρίστησε τον Αζέρο Πρόεδρο για την στήριξή του στο ψευδοκράτος και αναφερόμενος στον πόλεμο στο Ναγκόρνο Καραμπάχ είπε ότι δήθεν απελευθερώθηκε έπειτα από 30 χρόνια συνεχιζόμενης «κατοχής» και νιώθει μεγάλη περηφάνεια και χαρά για αυτό το «ιστορικό επίτευγμα».

«Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι η ενότητα, η αδελφότητα και η αλληλεγγύη του Τουρκικού κόσμου. Βρισκόμαστε σε ένα συμβολικό μέρος όπου όταν μαζευόμαστε, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας, αποκαλύπτουμε τι μπορούμε να πετύχουμε.

Από αυτή την άποψη, η παρουσία της (παράνομης) ‘τδβκ’ στην αρχαία Σούσα σήμερα, ως αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού κόσμου, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό και ιστορικό γεγονός»…είπε.

Με αφορμή και τον σεισμό στην Τουρκία το 2023, ο κ. Τατάρ επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό οι χώρες του Τουρκικού κόσμου να συνεργάζονται μεταξύ τους για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Αναφερόμενος στο έγγραφο για το «όραμα του τουρκικού κόσμου 2040» ο Ερσίν Τατάρ χαιρέτισε τη σημασία στην συνεργασία στον τομέα των μεταφορών και των λογισμικών ειδικά στον «διεθνή διάδρομο μεταφορών Ανατολής-Δύσης της Κασπίας και στον διάδρομο Zangezur» λέγοντας πως «είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε ό,τι μπορούμε».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΜΚ, Λευκωσία, Κύπρος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here