Επικό Φιάσκο και με τη δήθεν Επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα του Μητσοτάκη.

0
122

Cologne Schwerelos GIF by Fiasko

Πως (δεν) γίνονται οι επενδύσεις στην Ελλάδα: Τον Οκτώβριο του 2020 παρόντος του Μητσοτάκη, η Microsoft δια στόματος του Προέδρου της, εκδήλωσε την πρόθεση κατασκευής data center στην Ελλάδα.

Ένα χρόνο αργότερο, ο Έλληνας CEO της MS Ελλάδας/Κύπρου/Μάλτας δηλώνει ότι η έκταση έχει αγοραστεί, βρισκόμαστε κοντά στην έναρξη των κατασκευών και σε 2-3 χρόνια το πρώτο datacenter θα είναι έτοιμο.

Τον Απρίλιο του 2022 η επένδυση εντάσσεται στο καθεστώς «στρατηγικών επενδύσεων».

Τον Σεπτέμβριο του 2022, σε εκδήλωση για τα 30 χρόνια της MS Ελλάδας ο CEO δηλώνει έναρξη κατασκευής το 2023 για τα νέα datacenter (πάλι παρόντος Μητσοτάκη η εκδήλωση).

Ο χρόνος περνάει και φτάνουμε στον Μάρτιο του 2023, που ο CEO δηλώνει αισιόδοξος αλλά το χρονοδιάγραμμα αρχίζει να παίρνει αόριστες μορφές χρόνου σε λίγους μήνες.

Εντωμεταξύ ο CEO αλλάζει πόστο (γλίτωσε ο άνθρωπος) και αναλαμβάνει νέα  CEO η οποία είναι υποψιασμένη και ένα χρόνο αργότερα κάνει την παρακάτω δήλωση:

«Εντάξει, μπορεί να έχει καθυστερήσει λίγο αλλά τα πράγματα έχουν μπει σε μια σειρά, έτσι δεν είναι;»

Και τώρα η απορία ενός άσχετου: Αν χρειάζεται μια fortune500 εταιρεία με όλο το πρωθυπουργικό γραφείο από πίσω της 4 χρόνια για να δανειοδοτηθούν κάποια έργα πολιτικού μηχανικού και κάποια ηλεκτρολογικά /συστήματα ψύξης τι κίνητρο έχουν μικρότερα μαγαζιά να έρθουν Ελλάδα;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here