ΕΣΠΑΣΕ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ο Γιάννης Βρούτσης σε ΕΡΤ-ΑΝΤ1-ΣΚΑΙ-ΣΤΑΡ-ALPHA για να μην παίξουν αυτή την Είδηση……

0
563

Κατάργηση αιτιολόγησης απόλυσης από τον εργοδότη και απαλλαγή εργολάβων από ευθύνες για παραβίαση δικαιωμάτων των εργαζομένων…(ότι ζητούσε ο ΣΕΒ).

Πιο συγκεκριμένα η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε «επαίσχυντη ενέργεια και προσβολή προς τον κοινοβουλευτισμό και τους εργαζόμενους» την κατάθεση δύο τροπολογιών εκτάκτως στη Βουλή, από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, με τις οποίες καταργούνται κρίσιμα μέτρα προστασίας των εργαζομένων ενώ εισάγονται πλαφόν στις υψηλές συντάξεις που υπολογίζονται από τον νόμο Κατρούγκαλου.

«Οι τροπολογίες κατατέθηκαν στις 17:50, εκτός της προβλεπόμενης διαδικασίας, δεν προλάβαμε καν να τα συζητήσουμε», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. συμπληρώνοντας πως «όλο αυτό έγινε σκόπιμα γιατί η Νέα Δημοκρατία φοβάται το πολιτικό κόστος που επιφέρουν οι διατάξεις αυτές, οπότε τις περνάει εν κρυπτό».

Σε ότι αφορά στις τροπολογίες που καταργούν τις προθεσμίες προσφυγής στην Επιθεώρηση Εργασίας αλλά και στην αιτιολόγηση της απόλυσης, η κ. Αχτσιόγλου επεσήμανε πως «μαρτυρά μένος κατά των εργαζομένων» ενώ λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει ότι η κατάργηση των συγκεκριμένων διατάξεων ήταν πάγιο αίτημα του ΣΕΒ, ιδίως για τις αιτιολογημένες απολύσεις.

Για το πλαφόν στις υψηλές συντάξεις του νόμου Κατρούγκαλου δήλωσε, πρώτον, ότι η διάταξη που έφερε ο Γ. Βρούτσης «είναι αντιγραφή τροπολογίας που είχε ετοιμάσει η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, την οποία όμως δεν πρόλαβε να καταθέσει στη Βουλή, λόγω των προώρων εκλογών», κάτι που για την ίδια αποτελεί το απόλυτο ξεγύμνωμα του επικοινωνιακού φιάσκου για το οποίο κατηγορείται ότι έστησε ο νυν υπουργός Εργασίας «με τις δήθεν υψηλές συντάξεις που έδινε ο νόμος Κατρούγκαλου».

Η Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε μάλιστα πως επί υπουργίας της ήταν γνωστό ότι με τον νόμο υπολογίζονται παρά πολύ υψηλές συντάξεις, αλλά μόνον υπολογίζονταν και δεν καταβάλλονταν, με πολιτική εντολή, ακόμη και για ειδικές κατηγορίες, παρά τις υψηλές εισφορές που μπορεί να είχαν καταβάλει στο παρελθόν.

«Είναι άλλη μια απόδειξη ότι οι καταγγελίες του Γιάννη Βρούτση είναι μια επικοινωνιακή φούσκα», κατέληξε η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Παρέμβαση της Εφης Αχτσιόγλου για την τροπολογίες της τελευταίας στιγμής

Παρέμβαση της Εφης Αχτσιόγλου για την τροπολογίες της τελευταίας στιγμής

Gepostet von Kontra Channel am Donnerstag, 8. August 2019

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here