ΖΩΝΤΑΝΑ η συνέντευξη Τύπου του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

0
460

Με επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ξεκίνησε την τοποθέτηση του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ.

«Η δική μας αντιπολίτευση θα είναι εποικοδομητική» είπε ο κ. Τσίπρας σημειώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ συμμερίζεται τις ανησυχίες της κοινωνίας.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας για την καθυστέρηση που διαφαίνεται στα έργα του Μετρό της Θεσσαλονίκης τόνισε «το ψευτοδίλημμα ή αρχαία ή μετρό εμείς το μετατρέψαμε και αρχαία και μετρό» ενώ δεσμεύτηκε πως και μέσα και έξω από τη βουλή θα αποτρέψει τη μη υλοποίηση των έργων του μετρό.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στην πρόθεση της εταιρείας «Αττική Οδός» όπου λίγο πριν τις εκλογές ανακοίνωσε αύξηση της τιμής των διοδίων και δεν απέκλεισε αυτό να ήταν αποτέλεσμα συνεννόησης με τη ΝΔ.

«Πιθανότατα» είπε ο κ. Τσίπρας τα έσοδα που η εταιρεία δεν κέρδισε από τα διόδια να θέλει να τα εισπράξει από το Μετρό. Πάντως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση περί εθνικών νταβατζήδων, υπενθύμισε πως δεν ήταν εκείνος που μίλησε πρώτος  περί νταβατζήδων

Φωνάζει ο κλέφτης αλλά δεν θα φοβηθεί ο νοικοκύρης σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερθείς στο ζήτημα του σκανδάλου Novartis. Τόνισε πως πρόκειται για διεθνές σκάνδαλο που αφορά στην τιμολόγηση φαρμάκων, με τη χώρα μας μάλιστα να είναι σημείο αναφοράς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε τα όσα είχε δηλώσει στο παρελθόν ο κ. Φρουζής.

«Προκαλώ τον κ. Μητσοτάκη να κάνει εξεταστική επιτροπή, ειδικά δικαστήρια και ότι του ταιριάζει και να μάθει ο ελληνικός λαός ποιο είναι το σκάνδαλο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πως το σχέδιο ανάπτυξης της ΝΔ, είναι εκείνο που οδήγησε τη χώρα στην κρίση και επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι πριμοδοτεί την παρασιτική και κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα. Έκανε βεβαίως αναφορά και σε διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου και τις ευνοϊκές διατάξεις του που απευθύνονται στους «κουμπάρους» του παρελθόντος.

«Δεν γίνεται να δίνεται η εξουσία στον υπουργό να βγάζει περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις και δεν μιλώ για τον συγκεκριμένο που από τις τηλεπωλήσεις θα δίνει άδειες αλλά πρέπει να υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας πάντως «ναι στην πάταξη της γραφειοκρατίας» θυμίζοντας πως πολλά πράγματα έγινα επί της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. «Λέμε όχι στην ασυδοσία» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εμένα με λένε Τσίπρα και όχι Μητσοτάκη και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι καμία κυβέρνηση δεν προχωρά σε εκλογές επειδή το ζητά η αντιπολίτευση» είπε απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος δεν θέλει να διχάσει ούτε να δημιουργήσει τοξικό κλίμα. Υπογράμμισε πως ο ίδιος δεσμεύεται να υπερασπιστεί όσα έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι.

Σε ερώτηση για το τι θα συνεπάγετο για την καθημερινότητα των πολιτών η  δυνατότητα 2 δις επιπλέον χρημάτων από το πλεόνασμα, ο κ Τσίπρας είπε «προσφέραμε μια λύση μείωσης των πρωτόγεννων πλεονασμάτων» σημείωσε αναφερθείς στον ειδικό λογαριασμό που είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και προέβλεπε σειρά φόρο-ελαφρύνσεων,  τονίζοντας πάντως πως η απόφαση αυτή της κυβέρνησης δεν χρειαζόταν τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων, καθώς δεν επηρέαζε τις δεσμεύσεις της χώρας. Ωστόσο πρόσθεσε πως  είχε γίνει εκτενής συζήτηση με τους θεσμούς και τους εταίρους.

Τέλος καταλόγισε ευθύνες στη κυβέρνηση, λέγοντας πως με δική της ευθύνης αντί να συζητάμε για πλεονάσματα 2,5% το 2020, θα συζητάμε πάλι για πλεονάσματα 3,5%.

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη Τύπου του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, η οποία έσπασε ρεκόρ διάρκειας πέραν των τριών ωρών!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όπως διαπιστώθηκε κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, η Αξιωματική Αντιπολέτευση δεν ακολούθησε την ΝΔ σε απ’ αξιώτικες για τα ΜΜΕ συμπεριφορές, όπως η υποβολή «σικέ» και……βελούδινων ερωτήσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here