Η Ήττα είναι Καμπάνα και ξέρουμε για ποιον κτυπάει!…του Νικήτα Κακλαμάνη.

0
85

-Άρθρο-Βόμβα του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αθηνών της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη για την «Εστία της Κυριακής».

-«Η πολιτική δεν είναι τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα και άρπα κόλλα».

Αυτές τις μέρες, μαζί με τον δικό μου απολογισμό πάνω στα εκλογικά αποτελέσματα, δεν έχει σταματήσει να ηχεί στα αυτιά μου η φωνή τού Δημήτρη Μητροπάνου, που τραγουδούσε την «Εθνική Μας Μοναξιά»…Μοναξιά στις παρατάξεις, μοναξιά στα εκλογικά κέντρα, μοναξιά και στις καρδιές των πολιτών…

«Εδώ που μάθανε τα μάτια μας να κλαίνε που συνηθίσαμε σε κάλπικους καιρούς εδώ θα μείνουμε, γιατί έχουμε και λέμε ένα φιλότιμο και λόγους σοβαρούς».

Αυτό λοιπόν το «φιλότιμο» μαζί με την εμπιστοσύνη του λαού, καλούμαστε σήμερα να τα αποκαταστήσουμε. Και υπάρχουν «λόγοι σοβαροί» γι’ αυτό…Θα ξεκινήσω επαναλαμβάνοντας για μία ακόμη φορά πως η πολιτική δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, που την κάνουμε λάστιχο όπως μας βολεύει.

Δεν είναι showbiz όπου αποθεώνονται οι πολιτικές φίρμες αναμεταξύ τους. Δεν είναι lifestyle, δεν είναι φούμαρα, δεν είναι “τρόμπα, φιγούρα, σαχλαμάρα κι άρπα-κόλλα”…όπως τραγουδούσε κάποτε ο Γιάννης Μηλιώκας.

Πολιτική είναι η ίδια η ζωή. Είναι η δημόσια ασφάλεια, η δικαιοσύνη, τα νοσοκομεία, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, οι λογαριασμοί και τα ψώνια του νοικοκυριού. Πολιτική είναι όλα αυτά και κάτι ακόμα: η υπερηφάνεια για την πατρίδα.

Σε αυτές τις εκλογές ξεχάσαμε την πολιτική, αφού το σύνολο των παρατάξεων απέφυγε να εστιάσει στην ουσία και στη θέση της Ελλάδας μέσα σε ένα αφιλόξενο ευρωπαϊκό περιβάλλον. Αντ’ αυτού χορτάσαμε tik-tok και instagram, κουτσομπολιά και ίντριγκες ένθεν κακείθεν.

Βαθύ αίσθημα μοναξιάς.

Πέρα όμως από αυτά, αν βγάλουμε από την εξίσωση τα φτωχά ποσοστά που συγκέντρωσε η Αντιπολίτευση, η οποία απέδειξε ξανά ότι ούτε πείθει, ούτε εναλλακτικές λύσεις έχει, αλλά ούτε και επαφή με το περιβάλλον και την κοινωνία, τότε η μερίδα του λέοντος σε επίπεδο ευθυνών βαρύνει την Κυβέρνηση. Κι αυτό γιατί δεν κατάφερε να εδραιώσει ένα κλίμα σιγουριάς και εμπιστοσύνης.

Απεναντίας, η τακτική διακυβέρνησης τού «προχωράμε τόσο-όσο» έφερε στην επιφάνεια ένα βαθύ αίσθημα μοναξιάς…

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here