Μία από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Συνδυασμού του Δημάρχου, Γιώργου Θωμάκου ήταν ο περιορισμός των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη. Κάτι που εν μέρει πέτυχε και καταστήματα τα οποία δεν είχαν όλες τις προϋποθέσεις για τις άδειές τους έκλεισαν.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, στις 23 Ιανουαρίου 2019, υπήρχε θέμα προς συζήτηση για να δοθεί άδεια εστιατορίου στο Εμπορικό Κέντρο Μελά, σε κατάστημα που προϋπήρχε το εστιατόριο «Γουρουνάκια».
Ο Δήμαρχος πρότεινε την αναβολή του θέματος, λόγω του γεγονότος ότι δεν υπήρχε γνωμοδότηση της Επιτροπής Πολεοδομικών Θεμάτων.
Το Συμβούλιο όμως δεν έκανε δεκτή την πρόταση, μια και όπως ανέφεραν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πάνος Ραφτόπουλος και Σάντυ Πατρινού, η γνωμοδότηση της επιτροπής είναι καθαρά συμβουλευτική.
Επίσης αναφέρθηκε ότι η Υπηρεσία Δόμησης είχε τεκμηριώσει τη δυνατότητα να δοθεί άδεια στο συγκεκριμένο σημείο λόγω του γεγονότος ότι πρόκειται για τις μόνες χρήσεις που επιτρέπονται, αυτές του εστιατορίου και καφέ και όχι εμπορικού καταστήματος.
Ο τ. αντιδήμαρχος, υπεύθυνος για άδειες καταστημάτων, Παντελής Παπανικολόπουλος ισχυρίστηκε ότι Προεδρικό Διάταγμα αναφέρει ότι η τελική απόφαση εναπόκειται στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο μπορεί να αρνηθεί άδεια αν κρίνει ότι υπάρχει κορεσμός.
Τελικά απορρίφθηκε η πρόταση για αναβολή με 12 υπέρ, 2 λευκά και 14 κατά και υπερψηφίστηκε να δοθεί άδεια με 14 υπέρ, 2 λευκά και 11 κατά.
Δύο από τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας η Σίσσυ Παπασπύρου και ο Γιάννης Παντελεάκης ψήφισαν υπέρ της αδειοδότησης του καταστήματος.
Είναι προφανές πλέον ότι, μετά τις τελευταίες αποχωρήσεις από τον Συνδυασμό της πλειοψηφίας και το φυσικό ενδεχόμενο ότι κάποιοι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας μπορούν να διαφωνούν με κάποιες θέσεις του συνδυασμού, ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος μάλλον δυσκολεύεται να περάσει τις θέσεις του.
Γενικά, τα καταστήματα ψυχαγωγίας είναι φυσικό να προκαλούν συχνά ενόχληση. Από την άλλη η Κηφισιά είναι μια ζωντανή πόλη που απολαμβάνουν κάτοικοι και επισκέπτες.
Για αυτό θα πρέπει να υπάρχει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για τους επαγγελματίες που θα ήθελαν να επενδύσουν στον Δήμο Κηφισιάς για το τι επιτρέπεται, τι όχι, πού και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.
Αλλιώς θα υπάρχουν «τρύπες» παρανομιών για αδιοδοτήσεις καταστημάτων τα οποία δεν θα διαθέτουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για χρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος στην πόλη.