Η Ανάληψη του κυρίου Δημάρχου!…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
102

Φίλες και φίλοι αναγνώστες,

Tο σημερινό μου σημείωμα δεν απευθύνεται, ως είθισται, στον Δήμαρχό μας. Γιατί; Διότι ο κ. Βασίλης Ξυπολυτάς ανελήφθη-πρόλαβε και τον ίδιο τον Ιησού-στους ουρανούς του Πεντελικού Όρους!

Το πώς; Ας τα πάρουμε όλα από την αρχή…Πριν δύο ακριβώς μήνες, ο Δήμος Πεντέλης ανακοίνωσε-προς έκπληξη πάντων-ότι αποχωρεί από τον Σύνδεσμο Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ).

Ένας απλός Κηφισιώτης τότε, με πήρε στο τηλέφωνο και με πολλή παραστατικότητα άρχισε να μου ξετυλίγει ένα απίθανο σενάριο που άρχιζε με τον μίτο της Αριάδνης και κατέληγε στην ανάληψη της Προεδρίας του ΣΠΑΠ από τον Δήμαρχο Κηφισιάς!

Untitled design

Ήταν πολύ πειστικός ο πληροφοριοδότης μου, αλλά εγώ δεν τον πίστεψα…Όταν, όλα όσα μου είχε εμπιστευθεί άρχισαν να γίνονται πραγματικότητα, κατάλαβα ότι έκανα πραγματικά γκάφα και έχασα την ευκαιρία να βγάλω, ίσως, «την είδηση της χρονιάς» στον μικρόκοσμο των Βορείων Προαστίων που ζούμε.

Τα κατάφερε, λοιπόν, ο Β. Ξυπολυτάς (και μπράβο του). Με τη βοήθεια της καλής Αριάδνης, που δεν είναι άλλη από τη νέο-Δημοκράτισσα και νέο-εκλεγείσα Δήμαρχο Πεντέλης κυρία Νατάσα Κοσμοπούλου και με επιστέγασμα την ψηφοφορία της Πέμπτης 23 Μαΐου, στην Πεντέλη.

Εκεί, με ψήφους 18-15 (2 λευκά και 3 αποχές) ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του ΣΠΑΠ. Όλα με δημοκρατικές διαδικασίες. Όσον αφορά το παρασκήνιο, λίγοι γνωρίζουν, όπως και το γιατί, πέντε μέλη του ΣΠΑΠ επέλεξαν τη λευκή ψήφο ή την αποχή!

Χαμένος της διαδικασίας ο Βετεράνος Αγωνιστής του ΣΠΑΠ, πρώην Πρόεδρος Βλάσσης Σιώμος, ο οποίος είχε διαδεχθεί τον Γιώργο Πατούλη.

Κερδισμένος ο Βασίλης Ξυπολυτάς, ο οποίος, αυτομάτως, αναβαθμίζεται στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κατέχοντας ένα ακόμη σημαντικό χαρτί και έχοντας έναν ρόλο-και λόγο-στους Δήμους που περιλαμβάνει το Πεντελικό όρος. Σαν μίνι Περιφερειάρχης δηλαδή.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ, ότι, όπως έγραψε η ΑΜΑΡΥΣΙΑ (φύλλο Παρασκευής 24 Μαΐου 2024) είναι η δεύτερη φορά στα χρονικά λειτουργίας του Συνδέσμου (ΣΠΑΠ), όπου η Προεδρία του δεν βρίσκεται στα χέρια του Δημάρχου ή Αιρετού του Δήμου Πεντέλης.

Φίλες και φίλοι αναγνώστες, μένει να δούμε τί θα συμβεί στο Πεντελικό από εδώ και πέρα.

-Θα δοθεί η άδεια εξόρυξης μαρμάρου την οποία διεκδικεί η «Μεγαλιθική» (η υπόθεση έχει φθάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας);

-Θα υπάρξουν δασικές ανακατανομές όπως διεκδικούν επώνυμοι και ανώνυμοι κάτοικοι της περιοχής;

Όχι, όχι, διαβεβαιώνουν μέλη της νέας Διοίκησης και μιλούν για ευφάνταστες και δόλιες διαδόσεις, που αν χρειαστεί θα αντιμετωπιστούν και με μηνύσεις!

Αντίθετα, μιλούν για συντονισμένα με σύγχρονα μέσα προστασίας του Πρασίνου και αναβάθμιση του όρους.

Υ.Γ. Οι προ-ηγηθείσες της εκλογής υποχρεώσεις του Δημάρχου-λένε πηγές του δημάρχου-ήταν και ο λόγος «εξαφάνισής» του στην υπόθεση του ατυχήματος στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.

Ο κ. Ξυπολυτάς ανέθεσε τα πάντα στον καθ’ ύλην αντιδήμαρχο κ. Παντελεάκη. Ο άνθρωπος προετοίμαζε την Ανάληψή του!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here