Η Ανάλυση του Μιχάλη Ιγνατίου στην εκπομπή του ΣΚΑΙ: Οι Αμερικανοί κρύβουν προς το παρόν την οργή τους για την Τουρκία και τους Brics.

0
77

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάθιου Μίλερ αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα, όπως είπε για την ένταξη της Τουρκίας στους Brics, στους οποίους, όπως του υπενθυμίσαμε συμμετέχουν η Ρωσία και η Κίνα.

Ο κ. Μίλερ απαντούσε σε ερώτηση του αναλυτή του ΣΚΑΙ αι ανταποκριτή της Hellas Journal στο Λευκό Οίκο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μιχάλης Ιγνατίου.

Ο εκπρόσωπος είπε ότι δεν πρόκειται να σχολιάσει και πρόσθεσε: Εκτός από το να πω ότι η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας σημαντικός σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών με τον οποίο εργαζόμαστε, με τον οποίο συνεργαζόμαστε σε μια σειρά ζητημάτων.

Στη συνέχεια, σε άλλη ενημέρωση πληροφορηθήκαμε ότι ο λόγος που οι Αμερικανοί δεν θέλουν να σχολιάσουν είναι επειδή πρόκειται για πληροφορίες και ότι θα περιμένουν την επίσημη ανακοίνωση της Τουρκίας, πριν τοποθετηθούν.

Αυτό που αποκομίσαμε οι δημοσιογράφοι είναι ότι οι Αμερικανοί ενοχλήθηκαν από τις πληροφορίες καθώς δεν έχουν ούτε οι ίδιοι επίσημη ενημέρωση. Γνωρίζουν, όπως ειπώθηκε, για πρόθεση της Τουρκίας να ενταχθεί στους Brics, όχι για απόφαση.

Αν και ο Τούρκος Πρόεδρος δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να συνταχθεί με τους Brics. Πρόκειται για χώρες που στην πλειοψηφία τους είναι εχθρικές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ένα ερώτημα που ετέθη είναι αν η συμμετοχή της Τουρκίας στην ομάδα αυτή των χωρών, εφόσον βέβαια επιβεβαιωθεί στην πράξη, μπορεί να σημαίνει αθέτηση των υποχρεώσεων της Τουρκίας απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Μας είπαν ότι οι Brics δεν είναι μεν στρατιωτικός οργανισμός, αλλά πολιτικός, αλλά από τη στιγμή κατά την οποία συμμετέχουν χώρες εχθρικές προς την Ουάσιγκτον θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι πιθανότατα παραβιάζεται το Καταστατικό της Δυτικής Συμμαχίας, η οποία -όπως είπαμε και στο δελτίο-άτυπα βρίσκεται σε μη κηρυγμένο πόλεμο με τη Ρωσία, ένα εκ των δύο βασικών πυλώνων της ομάδας των Brics.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here