Την ώρα που εμείς ανοίγουμε τζαμιά για να μην έχουμε πρόβλημα σαν τη Γαλλία και το Βέλγιο κατά τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, στη Γαλλία αποφάσισαν να τα κλείσουν, ως χώρους εκκολάψεως εξτρεμιστικών στοιχείων.
Η Γαλλία μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που δέχτηκε από εξτρεμιστές μουσουλμάνους έκλεισε 20 τζαμιά διότι θεωρούνται απειλή.
Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρτν Καζονέβ, δήλωσε πως από τον Δεκέμβριο έχουν κλείσει 20 τζαμιά και πρόσθεσε πως στην Γαλλία «δεν υπάρχει χώρος για εκπομπές μίσους». Τόνισε επίσης πως σχεδιάζεται να κλείσουν και άλλα τζαμιά.
Γραφειοκρατικού και τεχνικού χαρακτήρα που αποτελεί ουσιαστικά την τρίτη τροποποίηση του αρχικού νόμου, είναι το άρθρο για το ισλαμικό τέμενος, όπως διευκρίνισε μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης.
Ο υπουργός Παιδείας τόνισε, ότι, με την ανέγερση του τεμένους είχε συμφωνήσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Χριστόδουλος αλλά και ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος μακαριώτατος, Ιερώνυμος ενώ όλοι οι Έλληνες υπουργοί από το 1894, ακόμη και ο Μεταξάς και ο Παπαδόπουλος, ήταν υπέρ της δημιουργίας χώρου λατρείας των μουσουλμάνων στη χώρα μας.
Συνεχίζοντας ο υπουργός Παιδείας, είπε, ότι ο σχετικός νόμος για την ανέγερση τεμένους στην Παιανία, ψηφίστηκε το 2000 επί υπουργίας Σημίτη, που όμως δεν εφαρμόστηκε και επί πρωθυπουργίας Καραμανλή, ψηφίστηκε νέος νόμος τον οποίο υπερασπίστηκε η τότε υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου και προέβλεπε την ανέγερση του τεμένους με έξοδα του ελληνικού κράτους.
«Δυστυχώς απαιτήθηκαν τρεις τροποποιήσεις του αρχικού νόμου γιατί έπρεπε να αντιμετωπισθούν παθογένειες της δημόσιας διοίκησης και προβλήματα γραφειοκρατίας», υπογράμμισε ο κ. Φίλης.
Ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «ντροπή για τη χώρα και κίνδυνο για την ασφάλειά της» την ύπαρξη άτυπων τζαμιών και γνωστοποίησε, ότι, εκτός από το τέμενος του Βοτανικού, έχουν δοθεί νόμιμες άδειες σε τέσσερα, ήδη λειτουργούντα τζαμιά, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στη Θήβα.
«Όσοι δυσπιστούν για την κατασκευή του τεμένους και είναι υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας να σκεφτούν τι είναι καλύτερο, ένα άτυπο τζαμί ή ένα τζαμί με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ», υπογράμμισε ο κ. Φίλης και τόνισε πως επιδίωξη της κυβέρνησης είναι «να περάσουμε από την γκρίζα ζώνη στο φως της νομιμότητας. Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης, επανέλαβε τη διαφωνία του κόμματός του με τη διάταξη για το τέμενος.
«Η στάση η δική μας δεν είναι τωρινή και είναι μέσα στις κόκκινες γραμμές που είχαμε θέσει, κάτι το οποίο δείχνει ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ταυτιζόμαστε αλλά συνεργαζόμαστε», ανέφερε ο κ. Λαζαρίδης.
ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΟΧΙ……
{jcomments on}