Η Δώρα Καραβά που είναι Μέλος της Δημόσιας Ομάδας «Φιλόζωοι Εθελοντές Κηφισιάς» μας ενημερώνει:

0
66

Κατόπιν τηλεφωνήματος μου 03/10/24 στο Δήμο Κηφισιάς με την ευγενέστατη υπάλληλο,  που μου απάντησε χωρίς να μου απαντήσει για το όνομα του Κτηνιατρείου που συνεργάζεται ολόκληρος Δήμος Κηφισιά, ερχόμαστε στο μηδέν!

Δεν γνωρίζουμε που θα πάει το ζώο, δεν μπορούμε να το τρέξουμε εμείς, δεν μπορούμε παρά μόνο με email να μάθουμε πως είναι, δεν μπορούμε να το δούμε, δεν επιτρέπεται να μάθουμε ποιο κτηνιατρείο είναι, δεν μας έχουν ενημερώσει για τις στειρώσεις που έχουμε ζητήσει και φυσικά δεν τις κάνω κιόλας αν δε μάθω ποιος κρύβεται από πίσω.

Πιστέψαμε πως θα δούμε καλύτερα πράγματα  όλοι εμείς από το Δήμο Κηφισιάς αλλά πέσαμε σε μεγάλη απογοήτευση!

Στείρωσα στο Δήμο Μενιδίου γατούλες που σιτίζω στην Δεκελείας. Εξαιρετικοί κτηνίατροι, με καλοδέχτηκαν, εξέτασαν τα ζώα παρουσία μου, αυστηροί στις οδηγίες για τη στείρωση και πριν και μετά την παραλαβή του ζώου, τα οποία είναι μια χαρά.

Πριν λίγο καιρό χρειάστηκε ευθανασία, μια πολύ ηλικιωμένη  γατούλα που φρόντιζα, με πολλά προβλήματα υγείας.

Ο Δήμος Κηφισιάς ζητούσε να στείλω email να έρθουν να την πάρουν και μετά ούτε θα ήξερα που θα πάει, ποιος θα κάνει ευθανασία και χωρίς να είμαι μαζί της.

Φυσικά την πήγα σε ιδιώτη και πλήρωσα!…

Κι εγώ σαν Δημότης ρωτώ: Τι παραπάνω έχουν οι άλλοι Δήμιο από το Δήμο Κηφισιάς ώστε να έχουν εκείνοι  επώνυμους  κτηνίατρους;

Γιατί κρύβει από τους πολίτες το Κτηνιατρείο; Κρύβεται κάτι που δεν πρέπει να μάθουμε;

Κι εμείς τι κάνουμε; Συνεχίζουμε να πληρώνουμε σε ιδιώτες ενώ δικαιούμαστε ένα ΚΑΛΟ κτηνιατρείο στο Δήμο μας και κοντά μας! Και καθόμαστε άπραγοι και ξεπαραδιασμένοι χωρίς να διεκδικούμε τα αυτονόητα που παρέχουν οι άλλοι Δήμοι!…

Υ.Γ. Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πρώτο-γιορτάστηκε το 1931 σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978).

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

Υ.Γ. ΠΩΣ είναι δυνατόν κ. Ξυπολυτά να καλείτε τους Δημότες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, να Υιοθετήσουν ένα από τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς του Δήμου μας, όταν ΔΕΝ τους παρέχετε τα αυτονόητα!!

Ο Δήμος Κηφισιάς οφείλει κ. Ξυπολυτά να φροντίζει και να μεριμνά για την εύρυθμη λειτουργία του Κτηνιατρείου με το οποίο συνεργάζεται ο Δήμος Κηφισιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here