Η ΕΕ θα Βιώσει Τρόμο εάν αγγίξει τα Ρωσικά assets-Η Ρωσία ετοιμάζει επώδυνα αντίμετρα κατά των Ευρωπαϊκών Οικονομιών.

0
172

Η Ρωσική Ομοσπονδία θα κατασχέσει αντίστοιχου όγκου οικονομικά περιουσιακά στοιχεία των δυτικών χωρών ως απάντηση στις ενέργειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εφόσον αυτές οι εξαγγελίες υλοποιηθούν.

Η Ρωσία ενδέχεται να απαντήσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αναλογικά αντίμετρα σε περίπτωση που η Ένωση χορηγήσει στην Ουκρανία δάνειο με κεφάλαια από τα παγωμένα Ρωσικά assets, τόνισε με βεβαιότητα ο Sergei Levchuk, επίκουρος καθηγητής στο τμήμα αστικών νομικών κλάδων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Plekhanov της Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έχει ήδη υποστηρίξει την έκδοση δανείου προς το Κίεβο ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, το χρέος του Κιέβου θα αποπληρωθεί, μέσω της αξιοποίησης εσόδων από τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

«Σύμφωνα με τους γενικώς αποδεκτούς κανόνες και αρχές του διεθνούς δικαίου, όλες οι χρηματοοικονομικές συναλλαγές με κυρίαρχα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας χωρίς τη συμμετοχή της είναι παράνομες.

Επομένως, η Ρωσική Ομοσπονδία θα κατασχέσει αντίστοιχου όγκου οικονομικά περιουσιακά στοιχεία των δυτικών χωρών ως απάντηση στις ενέργειες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εφόσον αυτές οι εξαγγελίες υλοποιηθούν»…εκτίμησε ο Ρώσος οικονομολόγος.

Η Ρωσική Κυβέρνηση θα μπλοκάρει την παράνομη ενέργεια κατάσχεσης των παγωμένων Ρωσικών περιουσιακών στοιχείων με τη χρήση κυρώσεων, καθώς αυτή η μέθοδος «απαιτεί τη συγκατάθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

Τι μορφή θα μπορούσαν να έχουν τα Ρωσικά αντίποινα κατά της ΕΕ;

Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα με το οποίο ορίζεται αποζημίωση για τυχόν απώλειες σε περίπτωση κατάσχεσης Ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη.

Πιο συγκεκριμένα, το κείμενο του διατάγματος που δημοσιεύτηκε στη Ρωσική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ορίζει πως:

«Κάθε Ρώσος πολίτης έχει το δικαίωμα να προσφύγει δικαστικά για να διαπιστωθεί το γεγονός της αδικαιολόγητης στέρησης δικαιωμάτων του σε ιδιοκτησία του, κατόπιν απόφασης κράτους ή δικαστικού σώμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της ΕΕ, και να διεκδικήσει αποζημίωση σε περίπτωση απωλειών».

Η δε Ρωσική Ομοσπονδία ή η Κεντρική Τράπεζα μπορεί να ενεργήσει ως κάτοχος δικαιωμάτων.

Για να υπάρξει αποζημίωση, καθίσταται δυνατή η κατάσχεση της περιουσίας και στη συνέχεια η μεταβίβασή της στον πληγέντα.

UniCredit Bank: Οι τέσσερις παράγοντες αισιοδοξίας για την ελληνική οικονομία | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλική Unicredit και άλλη μία Αμερικανική τράπεζα έχουν ήδη υποστεί σκληρές συνέπειες…

Όπως σημειώνει το Ria Novosti, η Ρωσική Κυβέρνηση πρέπει, εντός τεσσάρων μηνών, να τροποποιήσει τους νόμους που είναι απαραίτητοι για την εφαρμογή του Προεδρικού διατάγματος.

Τον περασμένο Απρίλιο ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden υπέγραψε νόμο που δίνει στον Πρόεδρο των ΗΠΑ το δικαίωμα να κατάσχει Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Αμερική και να τα «αξιοποιήσει» για τις ανάγκες ανοικοδόμησης της Ουκρανίας.

Ο λεγόμενος νόμος REPO επιτρέπει στον αρχηγό του κράτους να αποφασίζει για τη δήμευση χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Υπενθυμίζεται ότι η ενέργεια του Putin συν έπεσε τότε με τη σύνοδο των Υπουργών Οικονομικών της G7 στη Στρέζα της Ιταλίας, όπου συζήτησαν το Αμερικανικό σχέδιο για αποστράγγιση της αξίας παγωμένων Ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Η πρόταση των ΗΠΑ προβλέπει αξιοποίηση μελλοντικών εσόδων που θα προκύψουν από κεφάλαια της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας ύψους 280 δις δολ.-τα περισσότερα από τα οποία βρίσκονται δεσμευμένα στην Ευρώπη-ούτως ώστε να παρασχεθεί οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία.

Διακηρυκτικός στόχος της πρότασης ήταν να μπει μπροστά και να υλοποιηθεί κρίσιμη χρηματοδότηση έως και 50 δις δολ. για το Κίεβο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here