ALERT: Η Ελλάδα σε χάρτη με τις χώρες που δεσμεύονται να δεχτούν Αφγανούς.

0
654

Υπάρχουν παιχνίδια και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι;

Τι κι αν λέει και ξαναλέει η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Νότης Μηταράκης πως “δεν θα γίνουμε πύλη εισόδου για παράνομους μετανάστες” τα στοιχεία από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τον διαψεύδουν!

Σε κοινή δήλωση που δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρεται πως σχεδόν εκατό Kυβερνήσεις δεσμεύτηκαν να υποστηρίξουν τη διευκόλυνση του δωρεάν ταξιδιού των Αφγανών που έχουν συνεργαστεί μαζί τους ή που θεωρούνται ότι κινδυνεύουν.

Σύμφωνα με τη δήλωση, τα έθνη «έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους Ταλιμπάν ότι όλοι οι ξένοι υπήκοοι και οποιοσδήποτε Αφγανός πολίτης με άδεια ταξιδιού από τις χώρες μας θα επιτρέπεται να προχωρήσουν με ασφαλή και τακτικό τρόπο στα σημεία αναχώρησης και να ταξιδέψουν εκτός της χώρας».

Απουσιάζουν από τη λίστα η Κίνα και η Ρωσία που δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για να βοηθήσουν τους Ταλιμπάν στην ανοικοδόμηση της χώρας.

Το αν στην πράξη αυτοί οι άνθρωποι θα μπορέσουν πράγματι να φύγουν από το Αφγανιστάν είναι ακόμη αμφίβολο.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, ο Michael P. Mulroy, πρώην αναπληρωτής υφυπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Μέση Ανατολή, δήλωσε:

«Τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούμε τώρα είναι τρομοκρατημένα που προσπαθούν να περάσουν ακόμη και από τα σημεία ελέγχου των Ταλιμπάν».

Προσθέτοντας: «Έτσι, όταν δεν είμαστε εκεί, όταν ολόκληρη η εστίαση του κόσμου δεν είναι στους Ταλιμπάν, έχω την αίσθηση ότι θα κάνουν οτιδήποτε αντίθετο από το να τους διώξουν και σε πολλές περιπτώσεις θα εκτελέσουν, άτομα που συνεργάστηκαν πολύ στενά οι ΗΠΑ».

Κι όταν αυτή η είδηση με την συνοδεία του χάρτη (κάτω) έρχεται την ίδια μέρα που ο γιόκας του Τζορζ Σόρος ζητά να ανοίξουμε τα σύνορά μας για να βοηθήσουμε τους μετανάστες, αν μην τι άλλο ο προβληματισμός γιγαντώνεται!

Και σαν να μην έφταναν αυτές οι πιέσεις πριν από λίγες μέρες η γερμανική Deutsche Welle μας κουνούσε το δάχτυλο λέγοντας πως “οι Αφγανοί πρόσφυγες στην Ελλάδα εξακολουθούν να παραμένουν σε αδιέξοδο” συμπληρώνοντας πως ανησυχούν όλο και περισσότερο για την κατάστασή τους. “Οι διαφορετικές και αβέβαιες πολιτικές ασύλου της ΕΕ καθιστούν ακόμη πιο δύσκολο για αυτούς να ανταπεξέλθουν” αναφέρει το ρεπορτάζ του γερμανικού δικτύου.

Υπενθυμίζεται πως οι πρώτοι Αφγανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στα Βαλκάνια με αμερικανική πρωτοβουλία και συγκεκριμένα σε Αλβανία, Σκόπια και Κόσσοβο. το τραπέζι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here