Όποια γνώμη και αν έχει κάποιος για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ένα δεν μπορεί να αρνηθεί: ότι τελεί υπό πολιτική δίωξη. Τον διώκουν οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινάλ. Αλλά δεν είναι σε θέση να τηρήσουν τα προσχήματα του «ανακριτή» – ως μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής – που τους δίνει το Σύνταγμα.
Ποιος ανακριτής όταν δεν προέκυπτε κανένα στοιχείο για μια κατηγορία που ο ίδιος έχει συντάξει, αντί να βάλει την υπόθεση στο αρχείο, θα…πρόσθετε νέες κατηγορίες κατά βούληση;
Είναι μια θλιβερή εικόνα-στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να μην μπει. Αλλά πώς νοείται να απέχει Πρωθυπουργός από μια τόσο σοβαρή συζήτηση στη Βουλή; Εκτός αν έχουν δίκιο όσοι επιμένουν ότι σ’ αυτό το θέμα κουμάντο κάνει ο Αντώνης Σαμαράς.
Σε κάθε περίπτωση ο Πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος. Πώς μπορεί να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός της «σκευωρίας» που υιοθετεί το κόμμα του, σε μια υπόθεση για την οποία έχει παραπεμφθεί ένας πρώην υπουργός – του οποίου η αρχηγός επίσης δεν πήγε στη Βουλή και τον άφησε να προκαλεί με την παρουσία του – ενώ για δυο στελέχη της ΝΔ η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται;
Σε μια υπόθεση σαν το σκάνδαλο Νοβάρτις σε κάθε ευνομούμενη χώρα δυο πράγματα θα είχαν συμβεί:
Πρώτο, θα άφηναν όλες οι πλευρές την Εισαγγελία Διαφθοράς να κάνει τη δουλειά της έτσι όπως ήταν υποχρεωμένη μετά τις νόμιμες καταθέσεις μαρτύρων. Και μετά θα μιλούσαν.
Ειδικά οι εμπλεκόμενοι έχουν κάθε λόγο να ολοκληρωθεί η έρευνα. Για να προκύψει ότι δεν υπάρχει κάτι που τους βαρύνει.
Δεύτερο, θα είχε κινηθεί ο νόμος εναντίον όσων άρχισαν να απειλούν τους…εισαγγελείς και να τους αποκαλούν μέλη συμμορίας.
Κανένα από τα δυο δεν συνέβη.
Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..