Η Καθημερινή Γκρεμίζει τους ισχυρισμούς Μητσοτάκη για την οικονομία!

0
109

Πραγματική Βόμβα για την Κυβέρνηση Μητσοτάκη και την συστηματική εξαπάτηση του Ελληνικού λαού αναφορικά με την κατάσταση της οικονομίας, αποτελεί για άλλη μια φορά το εξαιρετικό άρθρο του Κώστα Καλλίτση στην Οικονομική Καθημερινή που κυκλοφορεί.

Στο άρθρο φαίνεται η πραγματική κατάρρευση της οικονομίας, η αύξηση του δημόσιου χρέους, η ανυπαρξία ξένων επενδύσεων, η εκροή δισεκατομμυρίων που κερδίζουν τα καρτέλ από την Ελλάδα και τα βγάζουν στο εξωτερικό.

Ο κορυφαίος αναλυτής, γράφει μεταξύ άλλων:

Ακραίο δείγμα χειραγώγησης της κοινής γνώμης, δόθηκε αυτές τις ημέρες με την κακοποίηση έκθεση του ΟΟΣΑ για τις άμεσες ξένες επενδύσεις. Η έκθεση δείχνει ότι στην Ελλάδα μειώθηκαν 36% συγκριτικά με το 2022, ήταν μάλιστα λιγότερες από το 2021.

Αντιθέτως τα κέρδη που εξήγαγαν επιχειρηματίες για να επενδύσουν σε ξένες αγορές ξεπέρασαν τα 4 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι μόλις 429 εκατομμυρίων που εξάγονταν ετησίως τα έτη 2017-2019  και 2,8 δισεκατομμυρίων $ την προηγούμενη διετία.

Η μείωση των άμεσων ξένων επενδύσεων επισήμως καταγράφηκε ως «έκρηξη επενδύσεων κατά τα έτη 2021-2023»! Και η αύξηση της διαφυγής κερδών, ως «ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας»!

Γίνεται λες μία ακραία προσπάθεια εξωραϊσμού της πραγματικής κατάστασης. Η κατά 2% αύξηση του Α.Ε.Π. πέρυσι για παράδειγμα, διαφημίζεται ως πενταπλάσια του μέσου Ευρωπαϊκού όρου και αποσιωπάται ότι βαίνει φθίνουσα και κυρίως ότι όποια μεγέθυνση του ΑΕΠ επιτυγχάνεται, οφείλεται στα 32 δισεκατομμύρια-μάννα εξ ουρανού του ταμείου ανάκαμψης, που τελειώνει σε δύο χρόνια.

Οι διεθνείς οργανισμοί βλέπουν μέση ετήσια μακροπρόθεσμη αύξηση του ΑΕΠ στην περιοχή του 1%. Γιατί; Διότι λείπουν μεταρρυθμίσεις που πράγματι θάλασσαν τον τρόπο που γίνεται η δουλειά. Κι αν δεν γίνουν τώρα που υπάρχει το ταμείο ανάκαμψης καθώς και μεγάλη ρευστότητα διεθνώς, πως θα γίνουν όταν γυρίσει αρνητικά εισιτήρια;

Διαφημίζεται ότι το ποσοστό του Δημόσιου Χρέους στο ΑΕΠ μειώνεται και αποσιωπάται ότι παρά το κούρεμα του 2012, έφτασε στα 406 δισεκατομμύρια πέρσι έναντι 304 δις που ήταν στην κορύφωση της κρίσης Και ότι το 2032 λήγει η περίοδος χάριτος και θα προσαυξηθεί κατά επτά μονάδες ως ποσοστό του Α.Ε.Π.

Και μην ξεχνιόμαστε, μιλάμε για μία οικονομία που αμείβει το 53% των μισθωτών λιγότερο από 1000 € το μήνα μεικτά! Που είναι πρωταθλήτρια στον πληθωρισμό κερδών γιατί είναι αδύναμος ο ανταγωνισμός και ισχυρές οι πρακτικές καρτέλ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here