Τρομερές συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο…
Οι αντί-ρωσικές κυρώσεις θα οδηγήσουν σε τρομερές συνέπειες για ολόκληρο τον κόσμο. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, μίλησε σχετικά.
Ο πολιτικός δημοσίευσε στο κανάλι του στο Telegram μια λίστα με γεγονότα που, κατά τη γνώμη του, είναι εγγυημένα ότι θα συμβούν στο εγγύς μέλλον λόγω των αντί-ρωσικών κυρώσεων. Όλος ο κόσμος κινδυνεύει να υποφέρει από τις ολέθριες ενέργειες της ΕΕ και των ΗΠΑ.
«Πρώτα απ ‘όλα, μια σειρά από παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού αγαθών θα καταρρεύσει, μια μεγάλη υλικοτεχνική κρίση είναι πιθανή, συμπεριλαμβανομένης της κατάρρευσης των δραστηριοτήτων ξένων αεροπορικών εταιρειών που απαγορεύεται να πετούν πάνω από το Ρωσικό έδαφος», προέβλεψε ο Μεντβέντεφ.
Η ενεργειακή κρίση θα επιδεινωθεί. Τα κράτη που έχουν θεσπίσει περιορισμούς στην αγορά φυσικών πόρων από τη Ρωσία θα υποστούν σε μεγάλο βαθμό το πλήγμα. Θα αυξηθεί και το κόστος των εξορυχθέντων καυσίμων, σημείωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Μια πλήρης διεθνής επισιτιστική κρίση θα έρθει με την προοπτική του λιμού σε ορισμένες περιοχές», είπε ο Μεντβέντεφ.
Δεν αποκλείεται η εμφάνιση οικονομικής κρίσης σε επιμέρους κράτη και μπλοκ χωρών. Ορισμένα εθνικά νομίσματα δεν θα είναι πλέον σταθερά, θα εμφανιστεί «καλπάζοντας» πληθωρισμός και το νομικό σύστημα για την προστασία της ιδιωτικής ιδιοκτησίας θα πάψει να υφίσταται, είπε ο πολιτικός.
Σε καυτή φάση θα μπουν οι ένοπλες συγκρούσεις σε μια σειρά από μέρη όπου η κατάσταση δεν έχει ηρεμήσει εδώ και πολλά χρόνια. Μπορεί να ξεκινήσουν συγκρούσεις σε εκείνες τις περιοχές του κόσμου όπου δεν λαμβάνονται υπόψη τα συμφέροντα μεγάλων διεθνών παραγόντων, τόνισε ο Μεντβέντεφ.
«Οι τρομοκράτες γίνονται πιο ενεργοί, πιστεύοντας ότι η προσοχή των δυτικών αρχών σήμερα εκτρέπεται σε μια αναμέτρηση με τη Ρωσία», είπε ο πολιτικός.
Τα κράτη δεν θα συνεργάζονται πλέον μεταξύ τους στην επιδημιολογία. Στο πλαίσιο της έλλειψης αμοιβαίας κατανόησης στην περιοχή, δεν αποκλείεται η εμφάνιση νέων πανδημιών ή η άμεση χρήση βιολογικών όπλων, είπε ο Μεντβέντεφ.
Ορισμένοι διεθνείς θεσμοί θα περάσουν μια περίοδο «παρακμής». Εκείνες οι κοινότητες που δεν έχουν επιδείξει αποτελεσματικότητα κατά τη διευθέτηση της κατάστασης στην Ουκρανία, για παράδειγμα, το Συμβούλιο της Ευρώπης, ενδέχεται να δεχτούν επίθεση, τόνισε ο πολιτικός.
Στο μέλλον θα εμφανιστούν νέα πολιτικά μπλοκ, τα οποία θα περιλαμβάνουν απροσδόκητες χώρες. Οι ενώσεις θα δημιουργηθούν με πραγματικές, όχι «ιδεολογικές αγγλοσαξονικές» ιδέες, είπε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Ως αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας, στην οποία de facto, και στη συνέχεια de jure, αναγνωρίζονται οι υπάρχουσες πραγματικότητες:
α) η αδυναμία των δυτικοποιημένων εννοιών των διεθνών σχέσεων, όπως «Τάξη βασισμένη σε κανόνες» και άλλα ανούσια. Δυτικά σκουπίδια!
β) την κατάρρευση της ιδέας ενός αμερικανοκεντρικού κόσμου.
γ) την παρουσία συμφερόντων που γίνονται σεβαστά από την παγκόσμια κοινότητα σε εκείνες τις χώρες που βρίσκονται σε οξύ στάδιο σύγκρουσης με τον δυτικό κόσμο», κατέληξε ο Μεντβέντεφ.