Ιστορίες πολιτικής, οικονομικής και δημοσιογραφικής Δικτατορίας!…του Αντώνη Φουντή.

0
1847

Δυο ιστορίες θα σας πω, που έζησα (και ζω) και οι οποίες παίχτηκαν και παίζονται σε δύο διαφορετικές χρονικές περιόδους, με πολλά κοινά στοιχεία και πάμπολλες ομοιότητες.

Με διαφορετικούς πρωταγωνιστές, με ίδιο σενάριο, με το ίδιο σύστημα, τους ίδιους θύτες (πολιτικούς, τράπεζες), ίδιους συναυτουργούς (πολλά από τα ΜΜΕ της χώρας) και τα ίδια θύματα (τους εργαζόμενους σε δυο διαφορετικά ΜΜΕ).

Δύο ιστορίες με τόσα πολλά κοινά στοιχεία, έτσι για να καταλάβετε πως μια ιστορία επαναλαμβάνεται όχι σαν φάρσα, αλλά γιατί έτσι επιλέγει το σύστημα. Είτε λέγεται πολιτικό, είτε οικονομικό, είτε κοινωνικό.

Το οποίο λειτουργεί πάντα με τις ίδιες καταχρηστικές μεθόδους για να καταδείξει σε όλους τη δύναμη του και να θυμίσει σε όσους τυχόν ξεχνούν, ότι πάνω από όλα και (σχεδόν) για όλους, είναι το χρήμα.

Ποιες ηθικές αξίες τώρα; Ποια δικαιοσύνη, ποιο κράτος δικαίου, ποια αλληλεγγύη; Για να τρώνε οι λίγοι, για να ταΐζουν ψίχουλα τους υποτακτικούς, για να τρομοκρατούν τους υπόλοιπους, να στέλνουν στην ανεργία και την ανέχεια εκατοντάδες πρώην εργαζόμενους, να τους ξευτιλίζουν και εν τέλει να τους «δολοφονούν» ψυχικά, πνευματικά και σωματικά.

Δεν είναι άλλωστε λίγοι εκείνοι οι συνάδελφοι μας που δεν άντεξαν την ανήθικη, αισχρή και καταχρηστική συμπεριφορά πολιτικών, τραπεζών, «συναδέλφων» κι «έφυγαν»…

Ιστορία 1η: Περίοδος 2010-11, εφημερίδα «Ελευθεροτυπία». Η χώρα μπαίνει σε περιπέτειες με τα μνημόνια κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου),το ΔΝΤ και τους αδίστακτους Ευρωπαίους «φίλους» της, να ορμούν στο κουφάρι της. Το Νοέμβριο του 2011 αναδεικνύεται οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο.

Είναι οι μέρες που η ιστορική εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» έχει κηρύξει από το τέλος Ιουλίου στάση πληρωμών πνιγμένη από οικονομικά προβλήματα αλλά οι εργαζόμενοι της επιμένουν να βγάζουν κανονικά τις δύο εφημερίδες της Χ. Κ. Τεγόπουλος μήπως και βρεθεί λύση.

Η εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου αναζητάει μέσα από τις παλινωδίες της και την αλλόκοτη συμπεριφορά της τραπεζικό δάνειο για να συνεχίσει τη λειτουργία της εταιρίας. Όμως, ο τότε υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος είχε άλλες έννοιες. Τις τράπεζες.

Η «Ε» και η «Κ.Ε» με συνεχή δημοσιεύματα εκείνη την εποχή, αποκαλύπτουν το μεγάλο οικονομικό με την Proton Bank μια ιστορία με θλιβερούς πρωταγωνιστές για διαφορετικούς λόγους, τον Ε. Βενιζέλο και τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here