Κάσος: Στα Σκουπίδια η Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ!

0
112

Η Τουρκία στην Κάσο, προέβη σε πολεμική ενέργεια εντός Ελληνικής άρα και Ευρωπαϊκής ΑΟΖ. Η Ευρώπη, άφαντη. Είπαμε, ότι οι συνθήκες που διέπουν τη λειτουργία της ΕΕ εφαρμόζονται μόνο εάν είναι να αυξηθεί ο Φ.Π.Α. στα νησιά του Αιγαίου.

Εάν είναι να ενεργοποιηθεί το άρθρο 122 της Συνθήκης της Λισαβόνας για να μην χρεοκοπήσει η Ελλάδα, πάει περίπατο. Εάν είναι να ενεργοποιηθεί το άρθρο 42 παράγραφος 7 για την συλλογική άμυνα, μην τους είδατε τους Ευρωπαίους!

Το πιο ανησυχητικό όμως για την εξαφάνιση της σωστής πλευρά της ιστορίας, έρχεται από το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της Καθημερινής η οποία αναφέρει:

«Επιπλέον, εξαιρετικά ανησυχητική για τον ευρύτερο σχεδιασμό της Ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής, αλλά και, ενδεχομένως, ένα σήμα από το μέλλον, ήταν η σχεδόν ολοκληρωτική απουσία οποιουδήποτε διπλωματικού ενδιαφέροντος από τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια των επαφών που έγιναν για την αποκλιμάκωση της κρίσης».

Τι είπατε;

Εκχωρήσαμε Εθνική κυριαρχία στις ΗΠΑ με την περιβόητη Αμυντική Συμφωνία. Τους δώσαμε βάσεις-λουκούμια. Μπήκαμε στο στόχαστρο της Ρωσίας, υπολογίζοντας ότι αυτή η Αμυντική Συμφωνία θα ήταν πραγματικά μία Αμυντική συμφωνία.

Και όταν η Ελλάδα απειλήθηκε ευθέως από την Τουρκία, η Ουάσιγκτον πετούσε χαρταετό! Ούτε άχνα! Όχι ένοπλες δυνάμεις δεν έστειλε όπως προβλέπει η συμφωνία, αλλά ούτε το τηλέφωνο δε σήκωσε ο Τουρκόφιλος Μπλίνκεν…

Ποια «σωστή πλευρά της ιστορίας» βρε παιδιά;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here