ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

0
481

-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ…

-ΕΝΩΤΙΚΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ…

Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή, επειδή ειπώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο από το Δήμαρχο  ότι  η προκήρυξη που αφορούσε τον ανοικτό ηλεκτρονικό διαγωνισμό  το 2021 για την προμήθεια καυσίμων ήταν φωτογραφική! Με τον τρόπο αυτό κατηγόρησε ευθέως το Τμήμα Προμηθειών για Διαφθορά.

Τέτοιου είδους συμπεριφορές ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ και μάλιστα όταν κοινοποιούνται σε Δημόσιες Συνεδρίασεις στις οποίες  συκοφαντούνται συναδέλφοί μας και παραπέμπουν σε μονοπάτια συνδιαλλαγής.

Συνάδελφοι,

Η άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου είναι αποτέλεσμα κακής διαχείρησης της προηγούμενης αλλά και της σημερινής Διοίκησης οι οποίες έως και σήμερα ούτε στο έλαχιστο δεν έχουν συμβάλλει  στη διασφάλιση της υγείας αλλά και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Δεν ασχολούνται με σοβαρότητα και ευθύνη για την επίλυση των προβληματων των εργαζομένων.

Ειδικότερα:

1.Τα μέσα ατομικής προστασίας για τους δικαιούχους είναι ανύπαρκτα στο Δήμο από το 2020 έως και σήμερα. Δεν αποτελεί δικαιολογία η άσχημη οικονομική κατάσταση γιατί την ίδια στιγμή υλοποιούνται πολλές απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους σε διάφορους τομείς δραστηριότητας του Δήμου.

Οδηγοί με κίνδυνο της ζωής τους οδηγούν  απορριματοφορά και φορτηγά σαράβαλα. Οι μηχανικές βλάβες είναι καθημερινές, οι επισκευές σπάνιες, οι έλεγχοι ασφάλειας  ανύπαρκτοι.

Με κίνδυνο της προσωπικής τους ασφάλειας οι συνάδελφοι εργάζονται με μηδενικούς όρους ασφάλειας,κυρίως στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Έχουν αυξηθεί  τα εργατικά ατυχήματα από υπαιτιότητα του Δήμου.

2.Η επιτακτική ανάγκη μεταφοράς της Διεύθυνσης καθαριότητας σε νέες εγκαταστάσεις, πάγιο αίτημα χρόνων, δεν έχει καμμία εξέλιξη.

Παρόλα αυτά, απαιτούν από τους εργαζόμενους να δουλεύουν ασταμάτητα και να ζητούν συνεχώς από τους συνάδελφους «να βάλουν πλάτη» και να τάζουν δουλειές σε επιχειρήσεις της περιοχής σε περίπτωση αρνητικών αποφάσεων των Δικαστηρίων, επιφορτίζοντας τους με όλο και νέες αρμοδιότητες.Οι ευθύνες που προκύπτουν είναι πολλές και πάντα επιβαρύνουν τους  εργαζόμενους, ποτέ τους αιρετούς.

3.Ο κάθε αντιδήμαρχος και εντεταλμένος σύμβουλος ανάλογα με τις προσωπικές του συμπάθειες ή προτιμήσεις διαλέγει προϊστάμενους τμημάτων ή διευθύνσεων.

Το προβάδισμα,οι νόμιμες διατάξεις ή η σειρά δεν υπολογίζονται πια στην εξελιξη των υπαλλήλων. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι οι συχνές αντιπαραθέσεις και το κλίμα αναξιοκρατίας ανάμεσα στους συναδέλφους.

4.Μεσα σε ένα γενικό κλίμα αποδιοργάνωσης  και σοβαρής υποστελέχωσης του δημοσίου τομέα,οι υπηρεσίες αποψιλώνονται από νέο και ενεργό προσωπικό, επειδή σημαντικός αριθμός υπαλλήλων μετακινείται από τις θέσεις τους για να κάνουν γραμματειακή υποστήριξη στους αιρετούς. Υπάρχουν αντιδήμαρχοι που έχουν δύο ή και τρείς γραμματείς και οι υπηρεσίες  έχουν  έλλειψη προσωπικού.

Το θέμα έχει αναδειχθεί τουλάχιστον τρεις φορές από εμάς,προτείνοντας να γίνει μια ορθή ανακατανομή του προσωπικού με μοναδικό γνώμονα την ευρυθμη λειτουργία των υπηρεσίων.Δεν εισακουστήκαμε ποτέ.

ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ πρακτικές και συμπεριφορές οι οποίες εκθέτουν την αξιοπρέπεια και την ηθική των συναδέλφων μας ,οι οποίοι μέσα σε ένα δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον προσπαθούν να εργαστούν για να ζήσουν με αξιοπρέπεια τις οικογένειές τους.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ οποιαδήποτε πρακτική ή παρέμβαση από τη Διοίκηση, η οποία καταφέρεται ενάντια στην ηθική ακεραιότητα και την αξιοπρέπεια των συναδέλφων μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΠ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΩΝ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ όλες αυτές τις εκφοβιστικές συμπεριφορές από την μεριά της Διοίκησης και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

Ας καταλάβουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ότι  οι εργαζόμενοι  ΟΥΤΕ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ! Δεν σκύβουν το κεφάλι και αγωνίζονται πάντα  για τα δικαιώματα τους.

Τα μέλη των  παρατάξεων του Δ.Σ.
Τριβέλλα Αλέξανδρα
Τσιριμιάγκου Ντιάνα
Καρύδη  Ιωάννα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here