Λάτσης: Αγόρασε το Ελληνικό με 92 ευρώ ανά τμ και πουλάει με 7.500 ανά τμ!

0
119

Μία πολιτεία με ουρανοξύστες, πολυτελείς κατοικίες, βίλες, καζίνο, malls, ιδιωτικά πανεπιστήμια, κλινικές και πολλά άλλα προβλέπει το σχέδιο της Lamda Development του Ομίλου Λάτση στην έκταση του πρώην Αεροδρομίου στο Ελληνικό.

Η Lamda Development αγόρασε την εν λόγω έκταση από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, γνωστό ως ΤΑΙΠΕΔ, το 2016, δηλαδή επί Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά στην τιμή που είχε συμφωνηθεί το 2014 όταν συγκυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ.

Τo 2014, βέβαια, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ασκούσε δριμεία κριτική για το τίμημα, ενώ δημοσιεύματα παρομοίαζαν την συμφωνηθείσα τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο που διαμορφωνόταν μόλις στα 92 ευρώ, με την τιμή ενός οικοπέδου στο Βραχάτι Κορινθίας.

Η συνολική τιμή πώλησης για τα σχεδόν έξι εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα είχε ονομαστική αξία 915 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία όμως επειδή θα εξοφλούνταν σε βάθος δεκαετίας από την ημέρα της μεταβίβασης, βάσει του προεξοφλητικού επιτοκίου, η λεγόμενη παρούσα αξία τους υπολογιζόταν στα 576 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειώσουμε ότι σε αυτά τα έξι εκατομμύρια τετραγωνικά, το συνολικό εμβαδό των κτιρίων, συμπεριλαμβανομένων των ορόφων, θα ανέρχεται σε 2,7 εκατομμύρια τετραγωνικά.

Οι πραγματογνώμονες εκείνη την περίοδο υποστήριζαν ότι η έκταση του Ελληνικού θα έπρεπε να κοστολογηθεί τέσσερεις φορές πιο πάνω, δηλαδή περί τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ και όχι για 576 εκατομμύρια ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here