Λογοδοσίες και «νέο-καταπατητές»…του ΝΤΕΝΗ ΑΝΤΥΠΑ.

0
125

Κύριε Ξυπολυτά,

Η Λογοδοσία Τριμήνου, αλλά κυρίως το άρθρο σας στην Αμαρυσία της 13/07, συνόψισε το έργο της Δημοτικής Αρχής από την ανάληψη των καθηκόντων σας μέχρι σήμερα.

Είναι φανερό, και στον πιο κακόπιστο πολίτη, ότι επιτελείται έργο σε όλους τους τομείς της Δημοτικής δραστηριότητας. Ελπίζω και εύχομαι η πορεία αυτή να συνεχιστεί.

Μέχρι τότε πιστεύω ότι σ’ αυτή θα συμβάλλει και κάθε κριτική και αντίλογος, που θα διατυπωθούν χωρίς δόλο από τους συμπολίτες μας και από αυτή τη στήλη.

Ας μιλήσουμε για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό. Γράψατε πως:

«Πρωτοστατήσατε στην αλλαγή του, προκειμένου να μην χρησιμοποιούνται αθροιστικά τα bonus του νόμου, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για πυκνό-κατοικημένες αστικές περιοχές, καθώς η οριζόντια εφαρμογή τους οδηγεί στην αποψίλωση του φυτικού κεφαλαίου και την αύξηση του ύψους των κτηρίων σε μια περιαστική περιοχή, όπως η Κηφισιά, και της αύξησης της κάλυψης των κτηρίων».

Τι έγινε, λοιπόν, με τον αγώνα κατά του ΝΟΚ, που κινδυνεύει να μεταβάλει το προάστιό μας από κηπούπολη σε Παγκράτι; Προσφύγατε στα κυβερνητικά όργανα, προσφύγατε και στη Δικαιοσύνη. Όμως κάποιες οικοδομές στην Κηφισιά ψηλώνουν και…φαρδαίνουν.

-Από τη στιγμή που το Δημοτικό Συμβούλιο αντιτάχθηκε στον νόμο, δεν υπάρχει μηχανισμός να σταματήσουν οι οικοδομές που ψηλώνουν;

-Δεν μπορεί να διακοπεί η έκδοση νέων αδειών;

-Δεν μπορεί, τουλάχιστον, η Πολεοδομία Κηφισιάς να παρακολουθεί και να καταγράφει την πορεία της ανέγερσης των νέων κτηρίων;

Σε Δημοτικό Συμβούλιο, προ μηνός, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολίτευσης και Δικηγόρος, κ. Γιώργος Θωμάκος, κατέθεσε την άποψη ότι υπάρχει έννομος τρόπος για να επέμβει η Πολεοδομία.

Γιατί αυτός δεν εφαρμόστηκε και δεν εφαρμόζεται; Προφανώς καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία.

Πολίτες της Κηφισιάς δεν κρύβουν τη δυσπιστία τους ότι, τελικά, τα συμφέροντα επωνύμων θα ικανοποιηθούν δια της σιωπής. Περιμένοντας, δήθεν, την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας-μετά από 1-2 χρόνια-μαζί με νέες προσφυγές των ενδιαφερόμενων «νέο-καταπατητών».

Κύριε Ξυπολυτά,

Αποδεικνύεται, ότι δεν αρκεί η καλή σας διάθεση να πρωτοστατήσετε κατά του ΝΟΚ. Πρέπει να βρεθεί νομική οδός με δημοτική βούληση, να φρενάρει τις οικοδομές αυτές που άρχισαν να κάνουν πάρτι, παρά τις προσφυγές του Δήμου.

Αυτό είναι για εσάς ένα στοίχημα, που πρέπει να κερδίσετε!

Υ.Γ. Στο επόμενο Σημείωμα: Τι ΔΕΝ είπε ο Δήμαρχος στη Λογοδοσία του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here