Μαζική Ρωσική επίθεση σε ολόκληρη την Ουκρανία, κτυπήθηκαν Ενεργειακές πηγές και σημαντικές Υποδομές!

0
172

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη δυτική και τη νότια Ουκρανία και πέντε τραυματίστηκαν στο κεντρικό τμήμα της, ύστερα από μεγάλη επίθεση που εξαπέλυσε νωρίς σήμερα το πρωί η Ρωσία σε μεγάλο μέρος της χώρας, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Περισσότερες από τις μισές περιφέρειες της Ουκρανίας επλήγησαν από μεγάλης κλίμακας ρωσική επίθεση με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (drones) νωρίς σήμερα το πρωί, σημείωσε ο Πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ.

«Σήμερα 15 περιφέρειες επλήγησαν από μαζική Ρωσική επίθεση. Ο εχθρός χρησιμοποίησε διάφορα είδη όπλων: drones, πυραύλους κρουζ και Kinzhals (υπερηχητικοί πύραυλοι). Υπάρχουν τραυματίες και νεκροί»…αναφέρει στην ανάρτησή του στο Telegram ο Ουκρανός Πρωθυπουργός.

Από τις Ρωσικές επιθέσεις επλήγησαν ενεργειακές εγκαταστάσεις σε τουλάχιστον 3 Ουκρανικές περιφέρειες, ανακοίνωσαν παράλληλα περιφερειακοί αξιωματούχοι.

Στον ουρανό του Κιέβου φαινόντουσαν μικρά σύννεφα καπνού που είχαν προκληθεί από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, ενώ ένα σύννεφο μαύρου καπνού διακρινόταν πάνω από το ανατολικό τμήμα της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με τους δημοσιογράφους.

«Παρακαλούμε να παραμείνετε ήρεμοι στα καταφύγια»...ανέφεραν οι δημοτικές αρχές του Κιέβου στον λογαριασμό τους στο Telegram.

Νέα μαζική επίθεση της Ρωσίας εναντίον του ουκρανικού ενεργειακού τομέα – Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες - Newsbeast

Η Ουκρανική εταιρεία ενέργειας DTEK ανακοίνωσε εξάλλου βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

«Τεχνικοί εργάζονται για να αποκαταστήσουν την παροχή ρεύματος»…διευκρίνισαν οι δημοτικές αρχές του Κιέβου σε ανακοίνωσή τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here