Μυστικές Δημοσκοπήσεις: Σε ποσοστό 27% υποχωρεί η ΝΔ!

0
530

Σε μία περιδίνηση όπου πλέον «όλα πάνε στραβά», δείχνει να έχει εισέλθει η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ακριβώς είκοσι μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου του 2019 κι ένα χρόνο μετά την επιβολή του πρώτου lockdown: Δύο δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν περιέλθει στα χέρια του Μαξίμου, δείχνουν τη ΝΔ να έχει υποχωρήσει ως προς την πρόθεση ψήφου, ακόμα και με αναγωγή επί των αναποφάσιστων, αισθητά κάτω από το 30% που είχε καταμετρηθεί από δύο ξένες πρεσβείες τον περασμένο Φεβρουάριο η εκλογική επιρροή του κυβερνώντος κόμματος.

Η μία από τις δύο μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνει τη ΝΔ να «επιστρέφει» στα γνώριμα «νερά» του 25% και η δεύτερη την δίνει ελαφρά πιο πάνω, στο 27%!

Και στις δύο δημοσκοπήσεις κοινός τόπος ότι ο μεγάλος κερδισμένος είναι τα κόμματα «στα δεξιά» μιας ΝΔ.

Τουλάχιστον 9% και στις δύο δημοσκοπήσεις διαρρέεται προς τέσσερα κόμματα:

-Το κοινοβουλευτικό κόμμα Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου,

-Το νεοσύστατο Κίνημα Ελεύθερων Ανθρώπων του Γ. Τράγκα,

-Το κόμμα Έλληνες για την Πατρίδα του πρώην στελέχους του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη,

-Το Δημιουργία των Φ. Κρανιδιώτη και Θ. Τζήμερου.

Τα δύο από τα τέσσερα παραπάνω κόμματα φαίνεται ότι εισέρχονται στη Βουλή, βάσει και των δύο δημοσκοπήσεων, ένα τρίτο είναι «μια ανάσα» από το 3% και το τέταρτο σημειώνει καλή επίδοση (δεν θα αναφέρουμε την ταυτότητα αυτών των κομμάτων γιατί λίγη σημασία έχει). Και μιλάμε για τις επόμενες εκλογές που ισχύει η απλή αναλογική.

Να σημειώσουμε ότι αυτό το 9% προστίθεται στο ποσοστό περίπου 8% που είχαν αποσπάσει τα παραπάνω κόμματα ή τα πρόσωπα που συμμετείχαν με άλλους εκλογικούς συνδυασμούς στις εκλογές του 2019.

Δηλαδή, πλέον τα δεξιά κόμματα φαίνεται ότι επιστρέφουν σε ένα ποσοστό τουλάχιστον 17%.

Και λέμε «τουλάχιστον» γιατί υπάρχουν και ορισμένες άλλες μικρότερης έκτασης, μη μετρήσιμες και συνεπώς μη «προσωποποιημένες» προσπάθειες που συγκεντρώνουν 1-1,5%.

Γιατί υποχωρεί τόσο πολύ η ΝΔ; Βασικά λόγω δύο παραγόντων: Της πολιτικής της στο θέμα της Πανδημίας και της Κυβερνητικής Ανακολουθίας, αλλά και του αυταρχισμού που συνοδεύει αυτή την πολιτική και του…Σκοπιανού!

Το Σκοπιανό, είναι εδώ σε όλες τις δημοσκοπήσεις και πληγώνει την Eλληνική πολιτική ηγεσία, όχι μόνο αυτήν που έκανε πράξη την αδιανόητη συμφωνία των Πρεσπών (ΣΥΡΙΖΑ), αλλά και αυτή που τις επικύρωσε και «κτίζει» επάνω τους «εξαπατώντας τους ψηφοφόρους της», (ΝΔ), όπως οι ίδιοι θεωρούν.

Βόρεια της Θεσσαλίας το ποσοστό της κυβερνητικής αποδοκιμασίας για το Σκοπιανό, είναι σχεδόν το ίδιο σε ένταση με την αποδοκιμασία των μέτρων κατά της πανδημίας.

Υπάρχουν νομοί και Περιφέρειες που η ΝΔ κυριολεκτικά καταποντίζεται (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, νομοί Κοζάνης, Φλώρινας, Πιερίας) και άλλες μεγάλες αστικές περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη που έχει μεγάλο πρόβλημα το κυβερνών κόμμα

Ένα ερώτημα που ανακύπτει είναι αν και κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει από αυτή την φθορά της ΝΔ. Ουσιαστικά, βρίσκονται αυτή την στιγμή στην ίδια θέση εκκίνησης (μην ξεχνάμε το σχεδόν απίστευτο ποσοστό για ηττημένο δεύτερο κόμμα, 32% που είχε λάβει τον Ιούνιο του 2019), αλλά ΔΕΝ κερδίζει τα μεγάλα «κομμάτια» που δείχνει να χάνει η ΝΔ.

Πρακτικά οι 8 στους 10 ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν τη ΝΔ, πάνε στα «δεξιά» της.

Υπάρχει και ένα ποσοστό 13% που αυτοχαρακτηρίζονται «κεντρώοι» και οι οποίοι είχαν ψηφίσει ΝΔ στις προηγούμενες εκλογές και πλέον έχουν περάσει στην ομάδα των «αναποφάσιστων».

Για αυτό το 13% θα δοθεί η μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, καθώς το υπόλοιπο 9% των «δεξιών» θεωρείται ότι έχουν απομακρυνθεί οριστικά από το νυν κυβερνητικό σχήμα.

Οι περισσότεροι (70%) από αυτούς θεωρείται από την έρευνα ότι «σήμερα θα ξαναψήφιζαν Μητσοτάκη» κι έτσι εμφανίζεται ένα ποσοστό 25-28% για το νυν κυβερνητικό σχήμα. Σήμερα, πάντα…

Αν ενταθεί η πτωτική τάση ή καταφέρει να αντιστρέψει με κάποιον τρόπο την φθορά (πολύ δύσκολο κι έχει συμβεί στην πρόσφατη πολιτική ιστορία μόνο μια φορά το 1996, αλλά με αλλαγή ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ), θα υπάρξουν άλλα νούμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here