Νέα Παγκόσμια Τάξη μετά το Δολάριο-Οι BRICS σώζουν με νέο νόμισμα την οικονομία από το χάος που προκάλεσαν οι ΗΠΑ.

0
41

Μέχρι να είναι έτοιμο το Νόμισμα BRIC, ο χρυσός θα είναι το περιουσιακό στοιχείο επιλογής για τους διαχειριστές συναλλαγματικών διαθεσίμων που θα έχουν να αντιμετωπίσουν έναν απατεώνα Υπουργό Οικονομικών… 

Στις 26 Σεπτεμβρίου 2024, η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ έδωσε μια ομιλία στο Market Conference στη Νέα Υόρκη.

Η εισήγησή της αφορούσε σε μεγάλο βαθμό τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο τραπεζικό σύστημα και την αγορά του αμερικανικού χρέους.

Σε συνέντευξη πριν από την ομιλία, στο Politico, η Yellen ρωτήθηκε για τους κινδύνους που σχετίζονται με την αλλαγή Προέδρου σε αυτόν τον εκλογικό κύκλο.

Αν και φαινόταν σαν απλή ερώτηση, υπονοούνταν ότι κατά κάποιον τρόπο ο Donald Trump, είτε κερδίσει είτε χάσει, θα μπορούσε να κάνει δύσκολη την Προεδρική μετάβαση.

Φυσικά, θα μπορούσαν να προκύψουν δυσκολίες εάν ο Trump χάσει και ισχυριστεί ότι οι εκλογές ήταν «στημένες» ή εάν κερδίσει και ριζοσπαστικές ομάδες όπως η antifa ξεκινήσουν βίαιες διαδηλώσεις.

Το πρώτο είναι απίθανο και το δεύτερο είναι πολύ πιο πιθανό, αλλά οι haters του Trump στα μέσα ενημέρωσης θα έχουν την αντίθετη άποψη.

Ωστόσο, η Yellen απάντησε: «Ένα από τα δυνατά σημεία του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος είναι ότι βασίζεται σε ισχυρούς θεσμούς και στο κράτος δικαίου».

Αν και αυτή η δήλωση μπορεί να φαίνεται εύλογη εκ πρώτης όψεως, επρόκειτο για ένα λεπτώς συγκαλυμμένο τρόπο της να κριτικάρει τις ενέργειες του Donald Trump στις 6 Ιανουαρίου 2021, προκαταλαμβάνοντας παρόμοιες ενέργειες στις 6 Ιανουαρίου 2025…

Υπάρχουν πολλές δυνάμεις σε αυτήν τη δήλωση της Yellen.

Σε πρώτη φάση, αυτό είναι ένα παράδειγμα της προσέγγισης της Κυβέρνησης Biden-Harris «Όλη η Κυβέρνηση».

Αυτό σημαίνει ότι, όταν ο Λευκός Οίκος έχει κορυφαίες προτεραιότητες (ανοιχτά σύνορα, κλιματική αλλαγή, ήττα Trump), κάθε τμήμα και υπηρεσία θα προωθήσουν αυτόν τον στόχο-ακόμη κι αν ο ρόλος αυτής της υπηρεσίας δεν έχει καμία σχέση με το υπό εξέταση ζήτημα.

Ιδού, λοιπόν: Η Yellen παρασύρει το Υπουργείο Οικονομικών στην προσπάθεια δυσφήμισης του Trump, υπονοώντας ότι αποτελεί απειλή για το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αγορά αμερικανικού χρέους. Αυτή η πολιτική ανατροπή δεν έχει καμία σχέση με τον ρόλο του Υπουργείου Οικονομικών.

Public Sale Announcement: Welcome the $NEWO token! — New Order

Η ειρωνεία είναι ότι η ίδια η Yellen είναι η μεγαλύτερη απειλή για την αγορά του Αμερικανικού χρέους λόγω των επίμονων και παράνομων προσπαθειών της να κλέψει Αμερικανικών ομολόγων ύψους 300 δις δολ. που ανήκουν στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και έχουν κατασχεθεί σε αμερικανικές και ευρωπαϊκές τράπεζες και στο Euroclear στις Βρυξέλλες.

Αυτή η απειλή για κλοπή των Ρωσικών τίτλων που θα δοθούν αντί δανείου στην Ουκρανία έχει επιταχύνει τις προσπάθειες των BRICS και του Παγκόσμιου Νότου να κινηθούν προς ένα νέο νόμισμα συνδεδεμένο με τον χρυσό, που αρχικά θα ανταγωνιζόταν το δολάριο στις παγκόσμιες πληρωμές και τελικά θα ανταγωνιστεί το δολάριο σε ό,τι αφορά το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα.

Έρχεται ανατροπή σοκ για τις ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου με την ανακοίνωση της δημιουργίας του νέου αποθεματικού νομίσματος των BRICS – Pronews.gr

Αυτές οι προσπάθειες θα παρουσιάσουν σημαντική πρόοδο στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των BRICS στο Καζάν της Ρωσικής Ομοσπονδίας στις 22-24 Οκτωβρίου, προεξάρχοντος του Προέδρου Putin.

Η Σύνοδος Κορυφής των BRICS θα ανακοινώσει νέα μέλη. Αυτό είναι σημαντικό, διότι η επέκταση της ιδιότητας μέλους είναι η βασική προϋπόθεση για την έναρξη ενός βιώσιμου νομίσματος πληρωμών.

Ένα νέο νόμισμα BRICS θα αντικαταστήσει αμέσως το δολάριο στο ρόλο του ως κορυφαίου αποθεματικού νομίσματος;

Η συνέχεια στην  ΠΗΓΗ…………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here