1η Αυγούστου 2017: Ο εξ’ Αμμοχώστου συμπατριώτης μας, Σύμβουλος Πολιτικού Μάρκετινγκ και συνεργάτης της ιστοσελίδας μας, Νίκος Αντωνιάδης, αποστέλλει επιστολή στους Νορβηγούς βουλευτές, προσωπικά στον καθένα, αναδεικνύοντας τον «ρόλο» Άιντε, «μελλοντικού» συναδέλφου τους στο Κοινοβούλιο, καταγγέλλοντας την «διπλωματία» του ως επικίνδυνη, όχι μόνο για την Κύπρο αλλά και για τον κόσμο.
Με την επιστολή να καταλήγει στο εξής ερώτημα: «Θα δεχόσασταν τον «εισβολέα» της Νορβηγίας να εγγυηθεί τη χώρα σας»; (σχετικό άρθρο).
7 Αυγούστου 2017: Λίγες μέρες μετά, αναλαμβάνει το θέμα ο Ευρωβουλευτής του ΔΗΚΟ, Κώστας Μαυρίδης, σε μια προσπάθεια να αναδείξει αυτό το «καυτό» ερώτημα, μέσα από επιστολή του, προσωπικά στο κάθε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: Θα δεχόσασταν στρατό και εγγυήσεις στις χώρες σας;
Σε μια παράλληλη προσπάθεια, αναδεικνύει επίσης τον «επικίνδυνο» ρόλο Άιντε και τη «διπλωματία» του για να αποδεχτούμε μια τέτοια «λύση», με παράλληλο αποδέκτη τον Antonio Guterres, υπενθυμίζοντας τις αναφορές του ΟΗΕ για ένα «κανονικό» κράτος, χωρίς στρατούς και εγγυήσεις. (σχετικό άρθρο)
Όπως είχε αναφέρει στην ανακοίνωση του στην ιστοσελίδα μας, mignatiou.com, ο Κώστας Μαυρίδης ζήτησε από όλους τους συναδέλφους του, Κύπριους Ευρωβουλευτές, να συνυπογράψουν την επιστολή.
Μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι πληροφορίες μας λένε πως καμιά απάντηση δεν έχει υπάρξει από τους υπόλοιπους Ευρωβουλευτές μας, πέραν του Δημήτρη Παπαδάκη της ΕΔΕΚ, ο οποίος δήλωσε παρόν στο πιο πάνω κάλεσμα.
Ελπίδα και ευχή μας όπως η «αργοπορία» να οφείλεται σε οποιοδήποτε άλλο λόγο πέραν της «αποφυγής» να συνυπογράψουν την επιστολή και να αναδείξουν, τόσο την στάση Άιντε, όσο και την άθλια προσπάθεια πίεσης προς την πλευρά μας για να αποδεχτεί τη συνέχιση του στρατού και των εγγυήσεων από τον εισβολέα, την ίδια την Τουρκία, και μάλιστα ως «επίσημη» λύση!
Άλλωστε, μια τέτοια ενέργεια (επιστολή προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο) μόνο όφελος θα μπορούσε να προσφέρει στην πατρίδα μας αλλά και στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Υ.Γ. Ευχή μας όπως κανένας Κύπριος Ευρωβουλευτής να μην σωπάσει στην Τουρκική εισβολή και κατοχή!
Υ.Γ.1. Ιδού το ερώτημα: Ποιός θα δεχόταν ποτέ έναν εισβολέα-καταχτητή, να γίνει εγγυητής της χώρας του;
{jcomments on}