Οι Τούρκοι στην Κάσο είχαν στόχο να προκαλέσουν Πολεμικό επεισόδιο κατά της Ελλάδος…του Μ. Ρούμπιν.

0
130

«Οι Τούρκοι όταν θα παραλάβουν F-16V μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν κατά της Ελλάδος, του Ισραήλ ακόμα και κατά αμερικανικών ναυτικών μονάδων»…τονίζει ουσιαστικά ο ίδιος.

Ο γνωστός Αμερικανός ειδικός Μάικλ Ρούμπιν έριξε εκ νέου μία ακόμη «βόμβα» για τις αληθινές προθέσεις της Τουρκίας, τόσο κατά της Ελλάδος όσο κατά των ίδιων των ΗΠΑ.

Ο ειδικός ανέφερε:

«Στα τέλη του περασμένου μήνα, καθώς η Πολιτική σύγκρουση (για την υποψηφιότητα Μπάιντεν) στην Ουάσιγκτον, αποσπούσε την προσοχή των Αμερικανών πολιτών, εξερράγη η κρίση στη Μέση Ανατολή και η Τουρκία άρχισε να παρεμβαίνει σε ιταλικό σκάφος που εργαζόταν σε ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για την τοποθέτηση ενός υποβρύχιου καλωδίου για τη σύνδεση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας Κρήτης και Κύπρου.

Επί 40 ώρες, Ελληνικά και Τουρκικά πλοία ήταν αντιμέτωπα.

Οι Τουρκικές εφημερίδες υποστήριξαν, ψευδώς, ότι η Ελλάδα δήθεν είχε συναινέσει σε αναθεώρηση για τα Ελληνικά χωρικά ύδατα υπέρ της Τουρκίας».

Αυτό που ούτε οι Τουρκικές δυνάμεις ούτε το Πεντάγωνο αναγνώρισαν ήταν το εξής:

Από τα πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία που συμμετείχαν στο επεισόδιο της Κάσου, δύο ήταν το Gokova (F-496) και το Goksu (F-497).

Οι Αμερικανοί ειδικοί μπορεί να γνωρίζουν καλύτερα αυτά τα πλοία με τα προηγούμενα ονόματά τους, το USS Samuel Eliot Morison και το USS Escotin, που αντιπροσωπεύουν το ένα τέταρτο των φρεγατών κατευθυνόμενων πυραύλων κλάσης Oliver Hazard Perry που έχουν μεταφέρει οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Τουρκία.

Η Τουρκία μπορεί να είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά είναι καιρός τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα:

Η Τουρκία είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε αμερικανικό όπλο αποκτήσει εναντίον των Αμερικανών και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ ( Ελλάδα) παρά για την άμυνά της.

Οι στρατιωτικές πωλήσεις δεν αφορούν μόνο το κέρδος. δημιουργούν μια σχέση πολλών δεκαετιών που περιλαμβάνει όχι μόνο την ίδια την πώληση αλλά και την εκπαίδευση και τη συντήρηση που τη συνοδεύουν.

Αυτή η διπλωματική στάση λειτουργεί μόνο όταν οι Κυβερνήσεις είναι σταθερές και μοιράζονται κοινές αξίες.

Ένας καλός εμπειρικός κανόνας είναι ότι εάν η Ουάσιγκτον δεν μπορεί να προβλέψει τη μορφή μιας χώρας ή του συστήματος διακυβέρνησής της για τα επόμενα  10 χρόνια στο μέλλον, τότε είναι σοφότερο να μην της παρέχει εξελιγμένα όπλα.

Η Τουρκία είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Είναι καιρός να αναγνωρίσουμε ότι με την μεταφορά όπλων στην Τουρκία, κάθε κυβέρνηση των ΗΠΑ από τον Τζορτζ Μπους δεν χτίζει σταθερότητα ούτε ενισχύει το ΝΑΤΟ, αλλά επιστρέφει στον πόλεμο, διακινδυνεύοντας την συνοχή του ΝΑΤΟ αν όχι την ύπαρξη του την ίδια”, ανέφερε ο ίδιος μεταξύ πολλών άλλων.

Τι επιδιώκει η Τουρκία κατά των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ καθώς και εναντίον Ελλάδος και Ισραήλ.

Με λίγα λόγια οι Τούρκοι όταν θα παραλάβουν F-16V, μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν κατά της Ελλάδος, του Ισραήλ, ακόμα και κατά αμερικανικών ναυτικών μονάδων, αν λέμε αυτές παρεμποδίσουν μια τουρκική επιθετική πράξη στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πόσο πιο λιανά να το κάνει αυτό στην Αμερικανική πολιτική ηγεσία, ένας εξέχοντας ειδικός με βαθιές γνώσεις της νέο-οθωμανικής τουρκικής πολιτικής σαν το Μ. Ρούμπιν, για να γίνει απόλυτα κατανοητός από όλους;

Οι Τούρκοι ιστορικά, δεν έχουν συμμάχους και ομόθρησκους φίλους, αλλά μόνο εχθρούς και περιστασιακούς εταίρους, ανάλογα με τα συμφέροντα τους, τα οποία πάντα αφορούν υφαρπαγή είτε εδάφους, είτε θάλασσας.

Αυτή η φιλοσοφία διακατέχει την Τουρκική κοινωνία από το 1071, εποχή που εισέβαλαν στην Ελληνική αυτοκρατορία στην Μικρά Ασία, και δεν έχει αλλάξει ούτε κόμμα.

Το ερώτημα είναι ένα για το ΝΑΤΟ. Τι θα μπορούσε να έκανε  η συμμαχία αν η Μικρά Ασία ήταν ελληνική και υπήρχαν βάσεις του εκεί;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here