Ομολογία-Βόμβα Χαρδούβελη: Όλη η διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης βρισκόταν στον αέρα!!

0
305

Τα όμορφα «success story»…..όμορφα καταρρίπτονται…….

Ο Γκίκας Χαρδούβελης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», ομολόγησε – όπως σημειώνει και η «Εφημερίδα των Συντακτών» -, ότι όλη η διαπραγμάτευση της τότε κυβέρνησης βρισκόταν στον αέρα, ότι η περίφημη αξιολόγηση που υποτίθεται θα μας έφερνε στην ανάπτυξη δεν έβγαινε παρά μόνο με την αποδοχή των μεγάλων πλεονασμάτων, δηλαδή με την υποχρέωση σε νέα βαριά μέτρα.

Χαρδούβελης: «Πράγματι ήταν αρκετά αυστηρό το πλαίσιο του 2014. Μιλούσε το 2016 να έχουμε ένα πλεόνασμα 4,5%. Στόχος μας ήταν τότε να κλείσουμε την αξιολόγηση. 

Δεν θέλαμε να το φέρουμε στο τραπέζι από τότε. Θέλαμε να το μειώσουμε από 4,5%, να το φέρουμε στο 3%. Πιστεύαμε ότι ένα 3% θα μπορούσε να το αντέξει η οικονομία με τους ρυθμούς ανάπτυξης που θέλαμε να έχουμε».

Δημοσιογράφος: «Οι δανειστές θα το δεχόντουσαν αυτό;»

Χαρδούβελης: «Θα το δεχόντουσαν. Δεν μπορούσαμε να το βάλουμε στο τραπέζι το 2014, διότι θα χάναμε αξιοπιστία. Έπρεπε πρώτα να κλείσουμε την αξιολόγηση. Είχαμε το ΔΝΤ με το μέρος μας. Θα το φέρναμε με το μέρος μας και θα το δεχόντουσαν, πιστεύω».

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα…..

{videobox}ZRKEiaRQTXc{/videobox}

Με τις δηλώσεις του αυτές ο κ. Χαρδούβελης αποκάλυψε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα:

-Ότι η κυβέρνησή του ήταν έτοιμη να δεχτεί εν γνώσει της πλεονάσματα που δεν ήταν σε θέσει να πραγματοποιήσει, με αντίτιμο την υπογραφή της αξιολόγησης.

-Ότι μετέθετε τη διαπραγμάτευση για τη μείωση του πλεονάσματος μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης. Αλλά για ποιο λόγο θα υποχωρούσαν τότε οι δανειστές;

-Ότι δεν έβαλαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τη μείωση των υπερβολικών πλεονασμάτων για να μην χάσουν «αξιοπιστία». Αλλά αν το έκαναν εκ των υστέρων, πώς θα διατηρούσαν την «αξιοπιστία» τους;

-Ότι θεωρούσε πως θα επιτύχει την υποχώρηση των δανειστών με τη βοήθεια του ΔΝΤ. Μάλιστα στην ίδια φράση λέει ότι «είχαμε το ΔΝΤ με το μέρος μας» και ότι «θα φέρναμε το ΔΝΤ με το μέρος μας». Αλλά γνωρίζουμε όλοι ότι σ’ αυτή την περίπτωση το ΔΝΤ θα συνόδευε τη «βοήθειά» του με τον εξαναγκασμό σε νέα σκληρά μέτρα λιτότητας.

-Και όλα αυτά, τέλος, συνοδεύονται με τη φράση «πιστεύω πως θα δεχόντουσαν». Αυτή την «πίστη» του ο κ. Χαρδούβελης δεν την τεκμηριώνει πουθενά. Αλλά είναι  

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here