Ο Δημήτρης Στούμπος στη «Ν» για Επίθεση Μητσοτάκη σε Καραμανλή και σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ.

0
519

Υ.Γ. Γιατί άνοιξε το μέτωπο με Καραμανλή;…του Σταύρου Παπαντωνίου.

Μέχρι πρόσφατα, το Μαξίμου διαχώριζε τον Καραμανλή από τον Σαμαρά, επιλέγοντας να μην απαντά στην κριτική του πρώτου, που ήταν πάντα πιο ήπια. Τι άλλαξε και ο Πρωθυπουργός αποκήρυξε την Εξωτερική πολιτική της περιόδου 2004-2009;

Ο διαχωρισμός ήταν μόνιμος. Άλλο ο Αντώνης Σαμαράς και άλλο ο Κώστας Καραμανλής. Το Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν «έβαζαν ποτέ πακέτο» τους δύο πρώην πρωθυπουργούς για πολλούς λόγους.

Πρώτον, ο κ. Καραμανλής επέλεγε πάντα, παρά την κριτική του, διαφορετικούς, πιο ήπιους, τόνους από τον Μεσσήνιο διάδοχό του. Απέφευγε δηλαδή τη μετωπική σύγκρουση και έστελνε μηνύματα διά της τεθλασμένης που μετά-βολίζονταν πιο εύκολα.

Δεύτερον, το Μαξίμου στρατηγικά επέλεγε να μη βάλει και τους δύο πρώην απέναντι, κρατώντας αλώβητο τον ομφάλιο λώρο με τον έναν εκ των δύο. Ακόμα και αν επί της ουσίας η σχέση μεταξύ Μαξίμου και Παναγή Κυριακού ήταν ανύπαρκτη, το γεγονός ότι με τον κ. Καραμανλή κρατούνταν δημοσίως οι τύποι, σε αντίθεση με τον Αντώνη Σαμαρά, έδινε μία αίσθηση πως θα μπορούσε στο μέλλον να επιχειρηθεί κάποιου είδους επαναπροσέγγιση.

Τρίτον, ο λόγος της μέχρι τώρα διαφορετικής αντιμετώπισης έχει να κάνει με το όνομα. Ο κ. Καραμανλής, φέροντας το επώνυμο του ιδρυτή της παράταξης, κρατάει για πολλούς το χρυσόβουλο της γνησιότητας της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας σταθερή απήχηση στην εκλογική βάση του κόμματος. Συνεπώς η ανοιχτή αντιπαράθεση μαζί του θα είχε πολλαπλούς κινδύνους.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here