Ο Ερντογάν «Μαγειρεύει» νέα Κρίση στο Αιγαίο!…της Κύρας Αδάμ.

0
107

Ο Τούρκος Πρόεδρος επέστρεψε στο σκληρό ροκ της «Γαλάζιας Πατρίδας» και αμφισβητεί την Ελληνικότητα νησίδων και βραχονησίδων στο Αρχιπέλαγος.

Με ευθείες απειλές εναντίον της Ελληνικής κυριαρχίας σε νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, μέσα στο FIR Αθηνών, η πληγωμένη εκλογικά κυβέρνηση Ερντογάν αλλάζει σελίδα στις σχέσεις Αθήνας-Άγκυρας, επαναφέροντας επιτακτικά στο προσκήνιο τη βασική θέση της «Γαλάζιας Πατρίδας», αμφισβητώντας νομικά την Ελληνική κυριαρχία στις νησίδες και βραχονησίδες, υπαγορεύοντας τη μοιρασιά τους ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, ενώ «απαγορεύει» στην Ε.Ε. να αναμειχθεί σε αυτή τη διμερή Ελληνοτουρκική διαφορά σε βάρος της κυριαρχίας και ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

Η επαναφορά της Τουρκίας «στον σκληρό πυρήνα» των επεκτατικών βλέψεων της σε βάρος της Ελλάδας, με το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας», συμπίπτει χρονικά με την ήττα Ερντογάν στις εκλογές, με το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον και με την επικείμενη συνάντηση στην Άγκυρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όταν αυτή οριστικοποιηθεί.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει λίγο χρόνο στη διάθεσή της να αναπροσαρμόσει τη στάση της απέναντι στην πρόκληση Ερντογάν να αμφισβητεί ανοιχτά την ελληνικότητα των νησίδων και βραχονησίδων, με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα για την ελληνικότητά τους.

Στην περίπτωση που το θέμα δεν κλείσει κατά την προσεχή συνάντηση με τον Ερντογάν, η συνοχή της Ελληνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο θα είναι το πρώτο θέμα στη διμερή πολιτική διαπραγμάτευσή των δύο χωρών, σε βάρος της Ελληνικής κυριαρχίας και των Εθνικών συμφερόντων.

Η αφορμή για την εκτόξευση τουρκικών απειλών εναντίον της Ελληνικής κυριαρχίας ήταν το διεθνές περιβαλλοντολογικό συνέδριο για τους ωκεανούς, που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στην Ελλάδα, με την παράλληλη Ελληνική δημιουργία δύο περιβαλλοντολογικών θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και στη μέση του Αιγαίου, σε μια περιοχή από τις Κυκλάδες έως τα Δωδεκάνησα.

Η Τουρκία με την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ όχι μόνο αμφισβητεί εκ νέου και ευθέως το ιδιοκτησιακό καθεστώς των ελληνικών νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, μέσα στο FIR Αθηνών, δηλαδή αμφισβητεί την Ελληνική κυριαρχία στην καρδιά του Αιγαίου, απειλεί παράλληλα ότι δεν θα δεχθεί «οποιοδήποτε τετελεσμένο», αφήνοντας ανοιχτούς όλους τους πιθανούς νομικούς, πολιτικούς και επιχειρησιακούς τρόπους αντίδρασής της.

Επίσης, επαναφέρει ως μόνο τρόπο λύσης του προβλήματος «τη διμερή συνεργασία» και σε περιβαλλοντολογικά θέματα στο Αιγαίο, και δι’ αυτού του τρόπου επανεισάγει τον στόχο της για μοιρασιά ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία των Ελληνικών νησίδων και βραχονησίδων.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη-χωρίς να το δικαιούται-παριστάνει την «έκπληκτη» από τη συμπεριφορά της Άγκυρας και την αμφισβήτηση της ελληνικότητας των νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο.

Ενώ γνωρίζει πολύ καλώς, ειδικά από το 2021, ότι ο βασικός στόχος της «Γαλάζιας Πατρίδας» του Τουρκικού κράτους είναι η διάσπαση της συνοχής της Ελληνικής κυριαρχίας, μέσω του Τουρκικού νομικού και πολιτικού επιχειρήματος ότι υφίσταται θέμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο που δεν έχουν αποδοθεί στην Ελλάδα με διεθνείς Συνθήκες (Λωζάννης και Παρισίων).

Δηλαδή, κατά την Άγκυρα, υφίσταται θέμα μοιρασιάς των «αδέσποτων» νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο, ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, με διμερή Πολιτική Συμφωνία.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here