Ο Κυριάκος Σπόνσορας του Ερντογάν σε Αιγαίο και Μεσόγειο…της Κύρας Αδάμ.

0
106

Ο «Σουλτάνος» αμφισβητεί με κάθε τρόπο την Ελληνική κυριαρχία, την ΑΟΖ, τις βραχονησίδες, τα 10ν.μ., τα σχέδια πτήσης, την περιοχή έρευνας και διάσωσης και το FIR Αθηνών.

Μια άκρως συγκρουσιακή πολιτική έχει αποφασίσει και εφαρμόζει ο Ταγίπ Ερντογάν απέναντι στην Κύπρο και την Ελλάδα με τον μη διαπραγματεύσιμο όρο του για δύο κράτη στη νήσο, που θα νέμονται ισόποσα τον πλούτο της νήσου και θα πληρώνουν το ανάλογο «κεφαλικό φόρο» στην Τουρκία.

Η πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη και Ερντογάν ουδεμία επίπτωση ή προσπάθεια σύγκλισης είχε στο Κυπριακό, με την εισβολή στην Κύπρο, 50 χρόνια μετά να «εορτάζεται πανηγυρικώς» από τον Ερντογάν στα Κατεχόμενα, με τις ελεύθερες περιοχές να κοιτάζουν το θέαμα με τα κιάλια.

Στην πραγματικότητα οι δύο ηγέτες με την επαναπροσέγγισή τους έχουν απλώς συνεννοηθεί ο καθένας να παίρνει «το καλαθάκι του» και να πηγαίνει παρακάτω.

Ο Μητσοτάκης επαίρεται γιατί ο Ερντογάν δεν στέλνει τα F-16 του στο Αιγαίο καλοκαιριάτικα και ο «Σουλτάνος» είναι ικανοποιημένος γιατί ο Μητσοτάκης σέβεται και δεν πειράζει τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.

Όμως, πίσω από αυτή τη ζαχαρωτή εικόνα η Άγκυρα υλοποιεί και παγιώνει με ακρίβεια, συνέχεια και συνέπεια κάθε είδους επεκτατική ενέργεια σε βάρος της Ελληνικής κυριαρχίας και Εθνικών συμφερόντων σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αυτό το καλοκαίρι δαγκώνει με λύσσα την Ελληνική κυριαρχία, την ΑΟΖ, τις βραχονησίδες, τα 10 ν.μ. του ΕΕΧ, τα σχέδια πτήσης, την περιοχή έρευνας και διάσωσης, το FIR Αθηνών, σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι με την ηρεμία που επικρατεί στο Αιγαίο η Ελλάδα έχει τον χρόνο να βελτιώσει τη διαπραγματευτική της ικανότητα και να εξοπλιστεί για να αυξήσει την αποτρεπτική ικανότητά της.

Δι’ αυτού του τρόπου, η Κυβέρνηση αποκρύπτει την αλήθεια και την πραγματικότητα για να μην υποστεί το Πολιτικό κόστος, γεγονός που θα οδηγήσει τη χώρα σε επικίνδυνες συνέπειες, καθότι σύντομα θα υπάρξει Ελληνοτουρκικό αδιέξοδο.

Με βάση επίσημα στοιχεία και πραγματικές ενέργειες και παρά τις πολιτικές φαντασιώσεις της κυβέρνησης για θερινή ραστώνη στα Ελληνοτουρκικά, η Τουρκία αυτή τη στιγμή:

Εχει αναλάβει εργολαβία να ποντίσει καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στη Μεσόγειο με κατεύθυνση προς την Ιταλία, όπως φαίνεται στον χάρτη της «κυριακάτικης δημοκρατίας», με κόκκινα βέλη, από το σημείο Α στο σημείο Β.

Το έργο αυτό ανατέθηκε στην Τουρκία με το αιτιολογικό ότι η ΑΟΖ από το σημείο Α στο σημείο Β αποτελεί Τουρκική δικαιοδοσία. Όμως, η ΑΟΖ από τον 30ο μεσημβρινό μέχρι τον 28ο δεν έχει οριοθετηθεί μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου και σύμφωνα με το Δίκαιο της Θάλασσας ουδείς έχει δικαιώματα.

Ωστόσο, η Αθήνα, ως άτυπος Σπόνσορας της Αγκύρας, έχει επιτρέψει στο πρόσφατο παρελθόν στο «Οruc Reis» να αλωνίζει στην περιοχή αυτή και μάλιστα μέχρι τα 6ν.μ. από το Καστελόριζο, αφήνοντας τα Εθνικά συμφέροντα στο έλεος του Ερντογάν, διότι δεν κατήγγειλε τότε την Τουρκία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Αρκέστηκε όμως ο Πρωθυπουργός να δηλώσει στη Βουλή ότι προασπίζει τα 6ν.μ. χωρικών υδάτων. Ουσιαστικά μπέρδεψε τα 6ν.μ., που αποτελούν Ελληνική κυριαρχία, με τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα, όπως είναι η ΑΟΖ στην περιοχή αυτή, και τη μετέτρεψε σε… Απρόσιτη Οικονομική Ζώνη.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here