Ο Μητσοτάκης χάρισε το Βέρμιο στον Τζέφρι Πάιατ!…του Γιώργου Χατζηδημητρίου.

0
44

Πρωθυπουργικό…Δωράκι στον πρώην Πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα για να εγκατασταθούν Aνεμογεννήτριες από Αμερικανικά συμφέροντα σε ένα μοναδικό βουνό.

Λίγο πριν αποχωρήσει από την Ελλάδα, τον Μάιο του 2022, ύστερα από μια πολύκροτη εξαετή υπηρεσία, στη διάρκεια της οποίας με διαδοχική ευθύνη ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. η χώρα μετατράπηκε σε ανοιχτή Αμερικανική βάση, ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ ζήτησε ένα τελευταίο αποχαιρετιστήριο δώρο.

Να δοθεί το Βέρμιο σε Αμερικανικά συμφέροντα για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Από τότε άρχισε η συστηματική καταστροφή ενός από τα τελευταία στολίδια της Ελληνικής γης.

Μιλώντας εκείνες τις μέρες σε ένα τραπέζι για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Ελλάδα, ο Πάιατ εξομολογήθηκε τον καημό του λέγοντας:

«Η νούμερο 1 επιθυμία μου είναι να συνεχίσουμε να βλέπουμε περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της ενεργειακής εταιρικής σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας. Και, ειδικότερα, των αμερικανικών επενδύσεων και της αμερικανικής τεχνολογίας στον ελληνικό ενεργειακό χώρο.

Έχω πει στον υπουργό Σκρέκα ότι το μόνο αποχαιρετιστήριο δώρο που θέλω όταν φύγω από την Ελλάδα, σε τρεις εβδομάδες από τώρα, είναι η τελική έγκριση άδειας για το Βέρμιο, γιατί αυτό θα αλλάξει το παιχνίδι όσον αφορά την αναγνώριση της Ελλάδας ως ευρωπαϊκής ηγέτιδας στα ζητήματα του κλίματος».

Η επιθυμία του ακούστηκε σαν προσταγή από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε ο αλησμόνητος Τζέφρι δεν τσιγκουνεύτηκε καθόλου τα κολακευτικά λόγια, επαινώντας την ταχύτητα με την οποία ο Πρωθυπουργός έχει «μπει στο νόημα» αυτής της Παγκόσμιας μπίζνας, καλώντας μας σήμερα να γίνουμε «η μπαταρία της Ευρώπης»…

Το ότι αλλοιώνονται αμετάκλητα τα βουνά της πατρίδας, που αποτελούν κοινή κληρονομιά των Ελλήνων και παραχωρούνται σε μια δράκα συμφερόντων, δεν συμβαίνει τυχαία, συνιστά επιλογή του ενοίκου των απόκοσμων υπογείων του Μαξίμου.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here