Ο Πρόεδρος της Κύπρου μίλησε με τη Γλώσσα της Αλήθειας και Δεν Κρύφτηκε.

0
114

-Ειλικρινείς οι σχέσεις με τον Μητσοτάκη,

-Θέματα κατά καιρούς μεταξύ Αθηνών και Λευκωσίας.

Οι σχέσεις των Αθηνών και της Λευκωσίας είναι δύσκολες δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνέντευξη του στο Ελλαδικό κανάλι Open TV και στον Σπύρο Χαριτάτο.

Αφού αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης και στα όσα διαδραματίστηκαν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ερωτήθηκε για τις σχέσεις του με τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

«Διαχρονικά οι σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας είναι δύσκολες σχέσεις»…είπε, εξηγώντας ότι:

«Πολλές φορές ιστορικά, ειδικά αν το δούμε από ιδρύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και προηγουμένως, δεν υπήρχε αυτή η ειλικρίνεια που πρέπει να διακατέχει δύο αδελφικά κράτη».

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του υπάρχει «απόλυτη ειλικρίνεια» με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, επισημαίνοντας ότι «ναι, υπάρχουν και θέματα που έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά μέσα από το διάλογο πάντα βρίσκουμε την κοινή συνισταμένη».

«Πολλές φορές κρυβόμασταν πίσω από ανακοινωθέντα τύπου που μιλούσαν για πλήρη ταύτιση απόψεων, κοινή προσέγγιση των κοινών στόχων και ούτω καθεξής, που ακούγονταν πολύ καλά στα αυτιά της κοινωνίας στην Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν ήμασταν ειλικρινείς»…ανέφερε.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσον Ελλάδα και Κύπρος θα μπορούσαν ρεαλιστικά να επιστρέψουν με οφέλη από την Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι:

«Επιχειρούμε, υπάρχει θέληση από πλευράς Αθήνας, να αξιοποιήσουμε αυτό το βελτιωμένο κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις για να μεταφέρουμε μηνύματα προς στον Τούρκο Πρόεδρο».

Υ.Γ. Προβλέπεται Στρατιωτική Επέμβαση αν απειληθεί το έργο!

Αποκάλυψη του Γιάννου Χαραλαμπίδη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου. Τί είναι αυτό που καθιστά το έργο μη βιώσιμο; Πού υπάρχουν σκιές για τη μη πραγματοποίησή του;

Τί αναφέρουν στις Βρυξέλλες για τον Γεωπολιτικό κίνδυνο; Προβλέπεται Στρατιωτική Επέμβαση αν απειληθεί το έργο!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here