Ραγδαίες οι εξελίξεις στο Βασιλικό μέτωπο, με τον Τέως Βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνο να…..κερδίζει μια ακόμη δικαστική μάχη.
Μετά την μόνιμη επιστροφή και εγκατάσταση του στην Ελλάδα, ο Κωνσταντίνος απέκτησε και επίθετο, την ώρα που στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως έχει αρχίσει εκστρατεία για την…..επιστροφή του Βασιλιά και στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.
Τι και αν πριν από περίπου 40 χρόνια η πλειοψηφία των Ελλήνων είχε πάρει την απόφαση να αλλάξει το πολίτευμα της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας σε Προεδρευόμενη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία.
Το σύνθημα «Ψωμί, ελιά και Κώτσο βασιλιά» κανείς δεν περίμενε θα επέστρεφε και μάλιστα κάποιοι, πολλοί στην προκειμένη περίπτωση, θα αναζητούσαν και πάλι τον βασιλιά Κώτσο.
Για πολλά χρόνια οι βασιλόφρονες αναγκάστηκαν να «εγκλωβιστούν» στα αστικά κόμματα της Δεξιάς ή να φτιάξουν δικά τους. Σήμερα, όμως, τα πράγματα έχουν αλλάξει και πλέον……αυξάνονται οι φωνές που θέλουν την επιστροφή του Τέως! Το θέμα βέβαια δεν είναι καινούριο στην επικαιρότητα, καθώς εδώ και χρόνια στρώνεται το χαλί.
Αυτό όμως που είναι καινούριο, είναι η εξέλιξη των πραγμάτων, καθώς πλέον υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις. Ας ξεκινήσουμε από τον ίδιο τον Τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο. Και το όνομα αυτού «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου». Έτσι θα συστήνεται πλέον στις ελληνικές Αρχές ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος.
Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στην οριστική του γνωμοδότηση προς το υπουργείο Εργασίας ξεκαθάρισε ότι ο έκπτωτος βασιλιάς μπορεί να χρησιμοποιεί το παραπάνω όνομα, προκειμένου να του χορηγηθεί Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης, για τον οποίο έχει κάνει αίτηση.
Ο τέως βασιλιάς, από τη στιγμή που θα αποκτήσει ΑΜΚΑ, θα μπορεί πιο εύκολα να ανακτήσει και την ελληνική ιθαγένεια (που του έχει αφαιρεθεί από το 1994).
Στη γνωμοδότησή του το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, ξεκαθαρίζει ότι το όνομα «Κωνσταντίνος τέως βασιλεύς Παύλου» δεν έχει να κάνει με τίτλο ευγενείας, καθώς στην Ελλάδα από το Σύνταγμα είναι σαφές ότι δεν υπάρχουν τίτλοι ευγενείας.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι κάθε φυσικό πρόσωπο πρέπει να έχει ονοματεπώνυμο, προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα ταυτοποίησής του.
Στην εν λόγω περίπτωση, ο τέως δεν φέρει επίθετο και γι’ αυτό τον λόγο τού αποδίδεται το όνομα «Κωνσταντίνος» και το επίθετο «τέως βασιλεύς Παύλου». Άλλωστε, το ίδιο όνομα ζήτησε να φέρει και ο ίδιος στην αίτησή του. Στο μεταξύ, ο τέως βασιλιάς θα αντιμετωπιστεί όπως και οι υπόλοιποι αλλοδαποί.
Γι’ αυτό τον λόγο μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να του χορηγηθεί ΑΜΚΑ, πριν αυτός κινηθεί και πάλι δικαστικά εναντίον του ελληνικού Δημοσίου. Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι ήδη η Πολιτεία τού έχει παράσχει εδώ και καιρό Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Βασιλική οικογένεια έχει εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα και ο τέως διατηρεί άριστες σχέσεις με δεκάδες φίλους-λάτρεις της μοναρχίας. Μάλιστα, έχει αρχίσει πλέον στο διαδίκτυο μια εκστρατεία για τη στήριξη του Βασιλιά. Σε σχετική σελίδα του facebook, ξαφνιάζεται κανείς από τις προσωπικότητες που συναντάει και που έχουν δηλώσει ότι τουλάχιστον τους «αρέσει» η ιδέα επιστροφής στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία!
Ανάμεσα στα 3.500 μέλη εύκολα ανακαλύπτει κανείς απλούς, καθημερινούς ανθρώπους, νοικοκυρές, άνεργους, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και επιχειρηματίες, δημοσιογράφους, ακόμη και πολιτικούς. Το «Ναι στη Βασιλευόμενη Δημοκρατία» είναι μία από τις αρκετές ομάδες στο facebook στις οποίες μπορεί να συναντήσει κανείς πολλά πρόσωπα-έκπληξη.
Η σελίδα ενημερώνει από την αρχή τα μέλη της με ένα πρώτο μήνυμα-γνωριμίας, το οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Στην Ελλάδα του σήμερα πρέπει να αφήσουμε τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και να προχωρήσουμε μπροστά, ενωμένοι, για να χτίσουμε ένα σύγχρονο και δυνατό έθνος. Αυτή την ενότητα των Ελλήνων που χρειαζόμαστε μόνο ο βασιλέας και ο θεσμός της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας, με ενισχυμένες αρμοδιότητες, μπορεί να την εξασφαλίσει».
Ο μεγαλύτερος αριθμός των μελών είναι από τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο, αν και πολλοί εκτιμούν ότι η καρδιά των βασιλοφρόνων χτυπά στη Θεσσαλία.
Πρόσωπα που συνδέονται με τον φιλοβασιλικό χώρο, θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου η ίδρυση ενός νέου φορέα που θα ξεκινήσει από την πόλη της Λάρισας, σημείο συνάντησης πολλών μελών φιλοβασιλικών οργανώσεων.
Υπάρχουν πάνω από 400 επίσημες ιστοσελίδες νοσταλγών του βασιλιά και της Βασιλευόμενης Δημοκρατίας στην Ελλάδα και χιλιάδες blogs.
Μένει να δούμε, εάν σύντομα η Βασιλική οικογένεια διεκδικήσει ρόλο, οδηγώντας τη χώρα στο τέλος της μεταπολίτευσης, εκτός εάν……συμβεί κάτι ακραίο και ανατρεπτικό.
Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και οι μνηστήρες για τη σωτηρία της χώρας αρκετοί. Το τέλος της μεταπολίτευσης πλησιάζει, αλλά το ερώτημα είναι με τι πολίτευμα θα προχωρήσουμε στην……επόμενη μέρα!!
{jcomments on}