Η μαγεία της συγγραφής ενισχύεται εκ των προτέρων από την ευχέρεια που δίνει σε κάθε αναγνώστη να καταλάβει και να κατανοήσει ό, τι ο ίδιος θέλει.
Είναι δηλαδή εξαιρετικά ανεκτική στις πολλαπλές ερμηνείες του περιεχομένου της. Κάποιες φορές, το ίδιο συμβαίνει και με ορισμένες φωτογραφίες.
Όταν λοιπόν ο γραπτός λόγος και η εικόνα συνταιριάζουν, προκύπτει βιβλίο σύμφωνα με το οποίο η ενσάρκωση της παράνοιας, ο άνθρωπος που έπνιξε στο αίμα την ανθρωπότητα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, και λίγο έλειψε να……κερδίσει, δεν πέθανε στο καταφύγιό του στο Βερολίνο, αυτοκτονώντας, αλλά το…..1984.
Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει βιβλίο της Simoni Renee Guerreiro Dias με τίτλο «Ο Χίτλερ στη Βραζιλία. Η ζωή και ο θάνατός του», που αποκαλύπτει η «Daily Mail», και σύμφωνα με το οποίο ο Αδόλφος Χίτλερ έζησε στη Βραζιλία όπου και πέθανε το 1984, σε ηλικία 95 ετών.
Το βιβλίο μάλιστα δημοσιεύει και φωτογραφία που, υποτίθεται ότι δείχνει τον Χίτλερ μαζί με τη φιλενάδα του στη Βραζιλία.
Σύμφωνα με τη θεωρία συνωμοσίας που γίνεται βιβλίο, ο Χίτλερ διέφυγε από το Βερολίνο τη στιγμή που έμπαιναν σε αυτό οι Σύμμαχοι, και με χάρτες που του χορήγησαν σύμμαχοί του από το Βατικανό, ταξίδεψε πρώτα στην Αργεντινή και μετά στην Παραγουάη, για να καταλήξει τελικά στη Βραζιλία.
Ο τελικός του όμως προορισμός ήταν η περιφέρεια Μάτο Γκρόσο στη Βραζιλία, όπου επιδόθηκε σ' ένα κυνήγι θησαυρού, σύμφωνα με τον χάρτη που του είχαν δώσει συνεργοί του μέσα από τους κόλπους του Βατικανό.
Μάλιστα, μέσα στην αγωνιώδη προσπάθεια να σώσει τη ζωή του και να διαφύγει για πάντα τη σύλληψη και την καταδίκη, ο Χίτλερ δεν δίστασε να συνάψει σχέση με μία γηγενή Βραζιλιάνα, μαύρη, ώστε να αποδείξει ότι δεν μπορούσε να είναι ο δικτάτορας εκείνος που σιχαινόταν τους σκουρόχρωμους και είχε όραμα την Αρεία φυλή.
Σύμφωνα με τη συγγραφέα, ο Αδόλφος Χίτλερ είχε μετονομαστεί σε Αδόλφο Λέιπζιγκ και ζούσε στη μικρή πόλη Νόσα Σενιόρα ντο Λιβραμέντο, 30 μίλια από την πρωτεύουσα της περιφέρειας Μάτο Γκρόσο, Κουιάμπα.
Η ίδια η συγγραφέας, Βραζιλιάνα που κατάγεται από την Κουιάμπα, λεει ότι ο Λέιπζιγκ ήταν γνωστός στους ντόπιους ως ο «γέρο-Γερμανός».
Η συγγραφέας του βιβλίου σκοπεύει να ζητήσει εξέταση DNA για τη σορό του τελευταίου, καθώς εκτιμά ότι θα επιβεβαιώσει τη θεωρία της πως πρόκειται για τον Χίτλερ.
Όσο για τη φιλενάδα του Χίτλερ, λεγόταν… Κουτίνγκα.
{jcomments on}