Πέθανε ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης.

0
455

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 87 ετών, έπειτα από σύντομη μάχη με τον καρκίνο άφησε ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Φλαμπουράρης.

Γεννημένος το 1938 στην Αθήνα, φοίτησε στο 9ο Γυμνάσιο Αθηνών και από νεανική ηλικία οργανώθηκε στο ΚΚΕ και στη Νεολαία Λαμπράκη, ενώ ξεχώρισε για τη συμμετοχή του στους αγώνες του μαθητικού κινήματος.

Σπούδασε στο Πολυτεχνείο του Γκράτς στην Αυστρία και, ακολούθως, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε με πτυχίο Πολιτικού Μηχανικού.

Κατά τη διάρκεια της Χούντας, συνελήφθη για την αντιδικτατορική του δράση, ενώ από την Μεταπολίτευση, εντάχθηκε στο ΚΚΕ Εσωτερικού, και εν συνεχεία στον Συνασπισμό και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στις εκλογές του 2015 ανέλαβε Υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του Κυβερνητικού έργου. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 εξελέγη Βουλευτής Α’ Αθηνών, διατηρώντας το χαρτοφυλάκιο του, ενώ στον ανασχηματισμό του Νοεμβρίου 2016 ορίστηκε Υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για θέματα της Καθημερινότητας του Πολίτη.

Επανεξελέγη Βουλευτής στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, από την τέταρτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στις Βουλευτικές εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2023 τοποθετήθηκε στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ο Αλέξης αποχαιρέτησε τον Φλαμπουράρη.

«Αλέκο σε ευχαριστώ για όσα μας έδωσες. Ως σύντροφος, ως φίλος, ως παππούς των παιδιών μας. Σου υπόσχομαι ότι όπως εσύ, δεν θα παραδώσουμε ούτε την ψυχή, ούτε τα όνειρά μας στη γοητεία της όποιας εξουσίας. Καλό ταξίδι αγαπημένε μας παππού Αλέκο»

Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ότι η πραγματική δύναμη δεν είναι να μένεις άκαμπτος, αλλά να μην φοβάσαι να λυγίσεις μπροστά στην απώλεια.

Η φωνή του έσπασε, τα λόγια του λύγισαν κι όμως, αυτό δεν ήταν Αδυναμία. Ήταν η πιο δυνατή απόδειξη Ανθρωπιάς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here