Παρουσίαση του βιβλίου της κ. Νάντιας Παναγουλέα-Κυριαζοπούλου.

0
58

Από αριστερά Θεόδωρος Γκανέτσος, Ανδρέας Καραμάνος, Έρρικα Αθανασίου, Θεοχάρης Αποστόλου και πατέρας Κωνσταντίνος.

«Πλατεία στρατηγού Δημήτρη Κυριαζόπουλου» θα ονομαστεί η Πλατεία στις Αδάμες. Αυτό ανακοίνωσε από το βήμα της παρουσίασης του βιβλίου για την μνήμη του «στρατηγού των Αδαμών» ο Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς, το βράδυ 10 Οκτωβρίου.

Την πρόταση για την ονοματοθεσία «Στρατηγός Δημήτρης Κυριαζόπουλος» για την πλατεία των Αδαμών κατέθεσε ο Δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Σταύρος Ζαπάντης, ο οποίος συνεργάστηκε στενά με τον στρατηγό στην διαμόρφωση της πλατείας.

Ανέφερε πως του είχε πει πως σκέφτεται ο Δήμος για την προσφορά του να του αφιερώσει την πλατεία και ο Δημήτρης Κυριαζόπουλος έλεγε πως δεν πρέπει και καλύτερα να πάρει το όνομα κάποιου ήρωα της Παλιγγενεσίας από την Πελοπόννησο αφού πρόκειται για τον συνοικισμό κυρίως Πελοποννησίων. Φυσικά ο Δήμος με την σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου πήρε την απόφαση να αφιερωθεί η πλατεία στο όνομά του δίνοντας έτσι ένα παράδειγμα στους νεότερους συμπολίτες μας της ανιδιοτέλειας και της προσφοράς στον τόπο του.

Συγκινητική ήταν η παρουσίαση του βιβλίου της Νάντιας Παναγουλέα-Κυριαζοπούλου «Για τον Μίμη» αναφερόμενη στον σύζυγό της αείμνηστο Δημήτρη Κυριαζόπουλο, στο πολιτιστικό κέντρο του δήμου Κηφισιάς.

Η εκδήλωση έγινε με την σύμπραξη του αντιδημάρχου Πολιτισμού Χρήστου Καλού και των εκδόσεων «Κηφισιά» οι οποίες και εξέδωσαν το βιβλίο.

Ο εν ενεργεία Δήμαρχος Κηφισιάς Βασίλης Ξυπολυτάς και οι πρώην Δήμαρχοι Βασίλης Βάρσος, Νίκος Χιωτάκης και Γιώργος Θωμάκος, τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ο καθένας από την μεριά του μίλησε για την συνεργασία που είχε με τον Δημήτρη Κυριαζόπουλο, τον άνθρωπο που με πείσμα και αγωνία κατάφερε να κάνει την περιοχή που κατοικούσε, ένα σύγχρονο περί-αστικό προάστιο με τα σχολεία του, την πλατεία του, την εκκλησία του, την συγκοινωνία του κα.

Ειδικά ο Γιώργος Θωμάκος αναφέρθηκε για την δράση του Στρατηγού τον οποίο και χαρακτήρισε τον πιο δυναμικό ανέκαθεν πολίτη της Κηφισιάς, ο οποίος χωρίς καμία ιδιοτέλεια ή άλλη πολιτική σκοπιμότητα ενδιαφέρθηκε και αγωνίστηκε για την πόλη του.

Ανέφερε τις προσπάθειες και τους αγώνες για την αποφυγή της τοποθέτησης διοδίων στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης, για την αποφυγή της υπέρ-τοπικής κυκλοφορίας, για ην προστασία του Κηφισού, την ανέγερση του 10 ου Νηπιαγωγείου αλλά και του Δημοτικού, την δημιουργία ενορίας και την ανέγερση του ναού των Αδαμών Μεγάλη ήταν και η συνδρομή του στρατηγού για την ανάταξη της συνοικίας μετά τον φονικό σεισμό του 1999.

Μπορεί αυτά να ακούγονται αυτονόητα αλλά όπως είπαν σχεδόν όλοι οι ομιλητές δεν είναι, ειδικά όταν υπάρχει μία νεοεντασσόμενη  περιοχή στο σχέδιο πόλης και όταν αυτή χωρίζεται από τον αστικό ιστό από μια Εθνική Οδό και με τα χίλια προβλήματα που αυτό προσθέτει.

Άφησε έργο και ένα έντονο αποτύπωμα στην πόλη και στις καρδιές μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here