ALERT: Προέχει η Ασφάλεια των μαθητών του Δήμου Κηφισιάς.

0
234

-Πρέπει να μπορέσουν και τα 2 σχολεία να λειτουργήσουν στις 11/09 με Aπόλυτη Aσφάλεια…

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ερυθραίας.

Αρχική

Ακολουθεί ενημέρωση των γονέων σχετικά με την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας την Τρίτη 27/08/2024:

Αγαπητοί γονείς,

Με το παρόν θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την αυτοψία που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 27 Αυγούστου 2024 και ώρα 08.30πμ στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ερυθραίας.

Παρόντες:

-Για το Δήμο: κος Ανδρεαδάκης,

-Για την ΚΤΥΠ: κος Μυγδάλης ,

-Για το Σχολείο: Εκπρόσωποι του Συλλόγου Διδασκόντων,

-Για τους γονείς: η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κηφισιάς, η Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Αγίας Παρασκευής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων ΕΝΕΕΓΥΛ Αγ. Παρασκευής, Επιτροπή Ελέγχου του 1ου Δημοτικού καθώς και γονείς.

Στη σημερινή συνάντηση παραβρέθηκαν περίπου 20 άτομα. Το πανό δεν υπάρχει στα κάγκελα εδώ και 5 ημέρες και άμεσα θα αντικατασταθεί.

Έχουν αρχίσει οι εργασίες στο κτήριο της Κορίνθου από τον Δήμο για να ετοιμαστεί το ΕΝΕΕΓΥΛ. Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα, Υπηρεσία Παιδείας του Δήμου θα επισκεφτεί το χώρο του σχολείου στην Νέα Ερυθραία για να καταγράψει τις εκκρεμότητες σε σχέση με την ασφάλεια.

Συζητήσαμε τις ελλείψεις και τις παραθέτουμε παρακάτω:

Εξωτερικά: Κάλυψη με στρογγυλό γαρμπίλι (χαλίκι) και φύτευση, βάψιμο και βελτίωση με τσιμέντο σε τοίχους, κερκίδες και σκαλιά, κλείσιμο φρεατίων, δίχτυ ασφαλείας περιμετρικά στο γήπεδο μπάσκετ (το έχει αναλάβει ο Δήμος), μπασκέτες, τάπητας, μαζέματα στην έξοδο κινδύνου, πεύκα που πλησιάζουν πολύ στις πίσω αίθουσες, καθαρισμός από εξοπλισμό (εργαλεία, σκαλωσιές) και μπάζα.

Εσωτερικά: Εξωτερικό βάψιμο και βελτίωση με τσιμέντο σε τοίχους και σκαλιά εξωτερικά του κυλικείου και εξωτερικά της τραπεζαρίας, σπασμένος υαλοπίνακας στη αίθουσα θεατρικής αγωγής, αρμοκάλυπτρα στις πόρτες, διόρθωση στις γυψοσανίδες οροφής και σε κάποια κουφώματα, αποκλεισμός της σκάλας στο -2 (προς μηχανοστάσιο).

Εσωτερικά: Τοποθέτηση πόμολου εσωτερικά των πορτών στις τουαλέτες καθώς τα μικρότερα παιδιά δεν θα φτάνουν να τις χειρίζονται, καθαρισμός σε όλες τις αίθουσες, σύνδεση του κλιματισμού στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Εσωτερικά: Μας ανησυχούν οι μονοί υαλοπίνακες στο διατηρητέο τμήμα (κίνδυνος θραύσης αλλά και έλλειψη θέρμο/ηχομόνωσης), εκκρεμεί το βάψιμο στα κάγκελα του αίθριου και ασφάλιση να μην χωράνε τα μικρότερα παιδιά.

Σχετικά με την επαύξηση της ισχύος για το ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα είδαμε έργα της ΔΕΔΔΗΕ στον δρόμο περιμετρικά του σχολείου για την εγκατάσταση υπογείως καλωδίων  που θα καλύψουν την έξτρα ανάγκη σε ρεύμα της σχολικής μονάδας.

Μόνο τότε θα μπορέσει να γίνει το πιστοποιητικό και η σύνδεση για να προχωρήσουν στον σχετικό έλεγχο λειτουργίας. Ζητάμε την παρέμβαση του Δήμου προς ΔΕΔΔΗΕ για να γίνουν οι απαιτούμενες κινήσεις με προτεραιότητα!

Σχετικά με την μετακόμιση, η προσφορά μεταφορικής εταιρείας του Δήμου αναφέρει την ολοκλήρωση σε 5 ημέρες!!-αντιπροτείναμε την μίσθωση ταυτόχρονα 2 μεταφορικών ή την αναζήτηση πιο γρήγορου προμηθευτή. Θέλουμε λύσεις καθώς το περιθώριο του χρόνου στενεύει!

Συζητήθηκε ο αποκλεισμός του γηπέδου μπάσκετ και του -1 ορόφου για να μπορέσει το σχολείο να ανοίξει 11 Σεπτεμβρίου 2024…πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η ύστατη λύση και σε κάθε περίπτωση όχι η βέλτιστη…επίσης δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει δεκτή από όλους…χρειαζόμαστε ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΜΕΣΑ-μέχρι την επόμενη Τετάρτη/Πέμπτη να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες-μετά καθαρισμός και μετακόμιση.

Δικιά μας πρόταση είναι άμεσα (ΣΗΜΕΡΑ) να δοθεί η εντολή στον νέο εργολάβο να μπει στο κτήριο και να μην περιμένουμε πια τον αρχικό ανάδοχο που μας έχει καθυστερήσει τόσους μήνες.

Άλλωστε είδαμε πόσο άμεσα τελείωσε ο νέος εργολάβος τις εργασίες που του ανατέθηκαν στον εξωτερικό χώρο. Οι εργασίες που απομένουν δεν είναι δύσκολες αλλά είναι πολλές και χρειάζονται χέρια, που θα μας εξασφαλίσουν την απαιτούμενη ταχύτητα!

Στόχο έχουμε να παραλάβουν τα παιδιά μας στις 11 Σεπτεμβρίου 2024 ένα Aσφαλές και Lειτουργικό σχολείο και να ανοίξει επιτέλους  την ίδια ημέρα το ΕΝΕΕΓΥΛ του Βορείου Τομέα στην Κορίνθου.

Έχουμε ζητήσει με επίσημο έγγραφο, γραπτή ενημέρωση με χρονοδιαγράμματα και εναπομένουσες εργασίες από την ΚΤΥΠ και τον Δήμο και δεν έχουμε λάβει απάντηση (τα email επισυνάπτονται). Την ίδια ενημέρωση έχουμε και από την Ένωση Γονέων – δεν έχουν λάβει απάντηση στα δελτία τύπου που έχουν εκδώσει.

Διαπιστώνουμε έλλειψη συνεννόησης Δήμου και ΚΤΥΠ και έλλειψη εκατέρωθεν του αισθήματος του κατεπείγοντος. Παρόλα αυτά λαμβάνουμε διαβεβαιώσεις  και από τους δύο φορείς ότι στις 11 Σεπτεμβρίου όλα θα είναι έτοιμα για τον Αγιασμό. Σαν γονείς εκφράζουμε μεγάλη αγωνία για το αποτέλεσμα.

Ταυτόχρονα οι γονείς του ΕΝΕΕΓΥΛ καλούνται να κάνουν εγγραφή των παιδιών τους την επόμενη εβδομάδα…και δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό ακόμα!

Σας καλούμε εκ νέου όλους την Τρίτη 3/9/2024 και ώρα 08.30πμ να παρευρεθείτε στην επόμενη αυτοψία. Θα θέλαμε και όλους τους δασκάλους του σχολείου μας μαζί μας στην επόμενη αυτοψία.

Την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου αναμένουμε να οριστεί και νέα ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (όπως έχει προαποφασιστεί στις 9 Ιουλίου 2024) για να ενημερωθούν οι γονείς και να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους.

Με εκτίμηση,
Επιτροπή Ελέγχου 1ου Δημοτικού Νέας Ερυθραίας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here