Ο Θεσμός της ΠτΔ που κατάντησε Φαρσοκωμωδία Μητσοτάκη!

0
101

Έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται σκέψεις εμπεριέχουσες τις αναλύσεις για τους λόγους που ο Μητσοτάκης δεν θα ξανά-προτείνει την Σακελλαροπούλου για δεύτερη θητεία στον ύπατο θώκο του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Θα ακολουθήσουν και άλλες πολλές, όμως όλες αιωρούμενες, από τότε που ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάργησε την Δυαρχία, της μέχρι τότε ισχύουσας με την Προεδρική ισχυρότερη της Πρωθυπουργικής, επιβάλλοντας τον πρωθυπουργεύοντα εαυτό του «ούμπερ άλες» εξοστρακίζοντας έτσι τον «πονοκέφαλο» Σαρτζετάκη (πρόταση του παντοδύναμου, τότε, Κουτσόγιωργα) για να είναι Συνταγματικά ήσυχος, και παρέμεινε ήσυχος όσο και οι μετά από αυτόν ως και μέχρι σήμερα, διατελέσαντες Πρωθυπουργοί της Ελλάδας.

Έτσι λοιπόν θα πορευτούμε μέχρι τον Μάρτη, με την μόνη διαφορά ότι αν όλα βαδίσουν ομαλά ο Μητσοτάκης, με την μικροψυχία που τον διακρίνει, και με στόχο την παραμονή του στο Μαξίμου, θα προτείνει πάλι τη Σακελλαροπούλου, η οποία και θα εκλεγεί για δεύτερη θητεία/απραξία αφού οι βουλευτικοί ψήφοι των αριστερών θα υπερκεράσουν, καλύπτοντας έτσι, την άρνηση των περίπου 40 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας που θα καταψηφίσουν την κυρία.

Τώρα το αν αυτοί, οι της Άρνησης, θα εξακολουθούν επιμένοντας σε αυτήν και στα προς ψήφιση σχέδια νόμου της Νέας Δημοκρατίας τότε να και οι εκλογές, με βέβαιη πλέον την πτώση Μητσοτάκη.

Συνεπώς η μόνη λύση για την διατήρηση της εξουσίας από την Ν.Δ. θα είναι πρόταση για την Προεδρία προσώπου κοινής αποδοχής από την κοινοβουλευτική δύναμη της παράταξης πρωτίστως, και βλέπουμε.

Το μόνον βέβαιο πάντως είναι πως μικροψυχία του Πρωθυπουργού δεν θα ξαναπεράσει έτσι από «το τράνζιτ» όπως ήξερε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here