Πυρκαγιές: ΣΑΛΟΣ με την απάτη ύψους 20 εκατ. ευρώ από τη Διεφθαρμένη Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

0
160

Σε μία ακόμα απάτη σε βάρος των Ελλήνων προχώρησε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς τους βάζει να πληρώνουν 20 εκατ. ευρώ για ένα «Εθνικό Σύστημα Ανίχνευσης Πυρκαγιών» με την χρήση δορυφόρων και drones που όμως ήδη έχει καεί.

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του pronews.gr που ακολουθεί:

Μόλις πριν ενάμιση μήνα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε την «επένδυση» σε τέσσερις δορυφόρους θερμικής απεικόνισης και σε σύστημα ανίχνευσης δασικών πυρκαγιών της εταιρείας OroraTech για τη δημιουργία ενός «Εθνικού συστήματος εντοπισμού και αντιμετώπισης της φωτιάς».

Μαζί με μία κοινοπραξία από Έλληνες υπεργολάβους, η OroraTech θα παρέδιδε ένα σύστημα διαχείρισης δασικών πυρκαγιών που θα περιέχει επίγεια συστήματα και υπηρεσίες επεξεργασίας, καθώς και ένα σμήνος δορυφόρων θερμικής απεικόνισης για την παρακολούθηση του συνόλου της επικράτειας για πιθανές εστίες πυρκαγιάς.

Όλο αυτό καθοδηγείται από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος.

Μάλιστα η Κυβερνητική ΕΡΤ διαφήμιζε και τα drones που θα χρησιμοποιούσε η πυροσβεστική για τον εντοπισμό των πυρκαγιών.

«Τα drones της Πυροσβεστικής πάνω από την Αττική-Οχυρωμένη με υπερσύγχρονο σύστημα επιτήρησης η Αθήνα»…έγραφε στα τέλη Ιουλίου.

«Στον Αττικό ουρανό και πάνω από τους ορεινούς όγκους του Λεκανοπεδίου πετούν πλέον 25 drones της Πολιτικής Προστασία, 24 ώρες το 24ωρο. Χρησιμοποιώντας laser που δίνουν τις συντεταγμένες του συμβάντος, zoom, καθώς και ευρυγώνιες και θερμικές κάμερες, καταγράφουν εικόνες που μεταφέρονται live στο war room του Κέντρου Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση των Πυροσβεστών».

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here