Ραγκούσης ρωτά Μητσοτάκη: Ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ έχει πτυχίο, όπως απαιτείται;

0
506

Σοβαρά ερωτήματα θέτει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης για την απόφαση του  Κυριάκου Μητσοτάκη να τοποθετήσει τον Παναγιώτη Κοντολέοντα ως επικεφαλής της ΕΥΠ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης επισημαίνει πως για τη θέση αυτή απαιτείται τουλάχιστον πτυχίο Πανεπιστημίου, καταγγέλλοντας παράλληλα ότι αποκρύπτουν το βιογραφικό του, ενώ αμφισβητεί και την επιστημονική του επάρκεια.

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Ραγκούση, για την τοποθέτηση του κ. Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ:

«Ακόμη πιο έκθετος είναι πλέον ο κ. Μητσοτάκης για την τοποθέτηση του κ. Κοντολέοντος ως επικεφαλής της ΕΥΠ.

Τα νέα ζητήματα που προκύπτουν σήμερα από τη δημοσιογραφική έρευνα της Εφημερίδας των Συντακτών -τόσο για το εργασιακό του παρελθόν όσο και για την επιστημονική του επάρκεια- καθιστούν ακόμη πιο ζοφερή τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Επιπροσθέτως, όμως, υπογραμμίζουμε κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

Επειδή, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, «για τον διορισμό στη θέση του Διοικητή της ΕΥΠ απαιτείται η κατοχή τουλάχιστον πτυχίου Πανεπιστημίου της ημεδαπής ή ισότιμου της αλλοδαπής», η απόκρυψη του αναλυτικού βιογραφικού του κ. Κοντολέοντος δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει ο διορισμός ενός υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας υπηρεσιών ασφάλειας ως διοικητή της ΕΥΠ.

Πρωτίστως για λόγους διασφάλισης του εθνικού απορρήτου των κρίσιμων πληροφοριών που συγκεντρώνει και διαχειρίζεται η ΕΥΠ».

Οι αλλαγές στην πυραμίδα της διοίκησης της ΕΥΠ

Στην ανακοίνωση για την τοποθέτηση του νέου διοικητή της ΕΥΠ γίνεται γνωστό πως αλλάζει και δομή της διοίκησης. Συγκεκριμένα αναφέρει πως η διάρθρωση της ηγεσίας της ΕΥΠ υιοθετήθηκε το ίδιο πρότυπο που επελέγη και για τη σύνθεση της κυβέρνησης.

Δηλαδή η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ενισχύεται με πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια, έχουν αποδείξει την αξία τους στον επαγγελματικό στίβο και έχουν κριθεί με όρους αποτελεσματικότητας.

Τρεις υποδιοικητές στην ΕΥΠ

Παράλληλα ανακοινώθηκε και ο ορισμός τριών υποδιοικητών σε μία προσπάθεια εκσυγχρονισμού της υπηρεσίας προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην αντιμετώπιση νέων κινδύνων και απειλών, όπως ο κυβερνοπόλεμος και η διασύνδεση της τρομοκρατικής και εγκληματικής δραστηριότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι τρεις υποδιοικητές της ΕΥΠ είναι οι κ.κ. Βασίλειος Γκρίζης, Διονύσης Μελιτσιώτης και Αναστάσιος Μητσιάλης.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Όπως τονίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ένας από τους πλέον ειδήμονες του χώρου, ο κ. Χρήστος Ξενάκης, «είναι απαραίτητη η συγκρότηση εξειδικευμένων ομάδων από επιστήμονες του χώρου της ασφάλειας ψηφιακών συστημάτων, οι οποίοι θα συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό και υλοποίηση των νέων συστημάτων, καθώς, επίσης, θα είναι υπεύθυνοι για την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία τους».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι κ.κ. Βασίλειος Γκρίζης, Διονύσης Μελιτσιώτης και Αναστάσιος Μητσιάλης διαθέτουν την κατάλληλη επιστημονική επάρκεια;;

ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας, εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here