Σβήνεται άλλο ένα Μέγα Σκάνδαλο-Αθώος λόγω Αμφιβολιών ο Γιάννος Παπαντωνίου για τις μίζες στα εξοπλιστικά!

0
85

-20 χρόνια μετά, «έσβησαν» το σκάνδαλο των εξοπλιστικών.

-Ο Εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου και του φίλου τους.

To δικαστήριο πείστηκε ότι μια θεία του Γιάννου από τη Νιγηρία τού έφερνε σακούλες με μετρητά

Αθώωσαν τον Γιάννο Παπαντωνίου για τις μίζες από την αμαρτωλή σύμβαση με τις φρεγάτες του πολεμικού ναυτικού, παρά την πρόταση του Εισαγγελέα να κηρυχθεί ένοχος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αθώωσε ομόφωνα τον πρώην υπουργό, τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου και τον φίλο τους Ανδρέα Μπάρδη που κατηγορήθηκαν για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, ο πρώην Υπουργός Άμυνας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο δωροδοκήθηκε με 2,5 εκατομμύρια για τα εξοπλιστικά προγράμματα, όμως, το δικαστήριο έκρινε τελικά ότι…υπάρχουν αμφιβολίες!

«Υπάρχουν αμφιβολίες για τα βασικά αδικήματα της παθητικής δωροδοκίας και της απιστίας (παραγραμμένα), δεν υπήρχαν επαρκείς ενδείξεις και κατά συνέπεια απαλλάσσεται λόγω αμφιβολιών για τη νομιμοποίηση εσόδων που κατηγορείται»…δήλωσε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αλέξανδρος Σπηλιώτης, είχε εισηγηθεί να κριθούν ένοχοι και οι τρεις κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση.

«Ο κατηγορούμενος όφειλε όταν ανέλαβε Υπουργός να σταματήσει το πρόγραμμα έστω και αν είχε υπογραφή από τον προηγούμενο Υπουργό, Άκη Τσοχατζόπουλο. Όφειλε να το σταματήσει γιατί δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες της χώρας, γιατί ήταν πρόγραμμα που θα υλοποιούνταν σε δέκα χρόνια με τις φρεγάτες να είναι σε χειρότερη κατάσταση πλέον»…είχε τονίσει ο Εισαγγελέας στην εισήγησή του.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη δικογραφία ο Υπουργός του ΠΑΣΟΚ έλαβε ως «δώρο» από την Thales Nederland B.V. 2.437.962 ευρώ, προκειμένου να βάλει την υπογραφή του στη σύμβαση του 2003 για τον εκσυγχρονισμό έξι φρεγατών του Πολεµικού Ναυτικού.

Για την υπόθεση αυτή, μάλιστα, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του είχαν προφυλακιστεί τον Οκτώβριο του 2018, μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια.

Ο κατηγορούμενος πρώην Υπουργός είχε παραμείνει στη φυλακή για 17 ολόκληρους μήνες, ενώ η σύζυγός του είχε αποφυλακιστεί έπειτα από περίπου πέντε μήνες προσωρινής κράτησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παλινωδίες της δικαιοσύνης για την υπόθεση που έφτασε να εκδικαστεί…20 χρόνια μετά, είχαν ως αποτέλεσμα να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες και οι 16 κατηγορούμενοι που (στελέχη του υπουργείου αλλά και των στρατιωτικοί) λόγω…παραγραφής.

Κάπως έτσι, μοναδικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση έμειναν το ζεύγος Παπαντωνίου και ο φίλος τους που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τους παρείχε κάλυψη. Εκείνο ωστόσο που προκάλεσε αλγεινές εντυπώσεις ήταν ότι το Δημόσιο δεν είχε κλητευθεί για να παρασταθεί ως Πολιτική Αγωγή, όπως έπρεπε να γίνει.

Υ.Γ. Συγκλονισμένοι στο Μαξίμου με την Νιγηριανή θεία!

Η θεία από τη Νιγηρία που συγκλόνισε το Μαξίμου…

Ελάχιστοι γνωρίζουν ότι τις τελευταίες εβδομάδες ο φιλεύσπλαχνος ηγέτης μας διάβαινε έναν πραγματικό Γολγοθά. Ένας κυβερνήτης επιπέδου Κυριάκου άλλωστε, δεν πρέπει να αφήνει τα συναισθήματά του να επισκιάζουν το καθήκον.

Και όμως, ο αγαπημένος μας Πρωθυπουργός, ζούσε με το άγχος του Γιάννου Παπαντωνίου. Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Κυριάκος των Ελλήνων, διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με τον εμβληματικό Υπουργό του Κώστα Σημίτη, από την εποχή που είχε διοριστεί στην θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, και μοίραζε εκατομμύρια έτσι όπως μόνο ένας πραγματικός ευεργέτης δύναται να πράξει.

Τα ίδια συναισθήματα και ανησυχίες μοιραζόταν με τον ευεργέτη μας και ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, που είχε την τιμή να κάτσει στα ίδια υπουργικά έδρανα με τον θρυλικό Γιάννο.

Βλέπετε, τόσο ο Πρωθυπουργός μας όσο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, δεν πίστευαν ότι οι δικαστές θα αποδέχονταν ότι τα εκατομμύρια του Γιάννου στην Ελβετική τράπεζα του τα έφερε μια θεία του από την Νιγηρία.

Εντέλει, η Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της. Ο πολιτικά διωκόμενος Γιάννος Παπαντωνίου αθωώθηκε, η αλήθεια έλαμψε και οι Έλληνες μπορούν πλέον να κοιμούνται ήσυχοι. Το ίδιο και ο Κυριάκος μας.

Η θεία από την Νιγηρία, κατάφερε και συγκλόνισε το Μαξίμου…

Πηγή: Κύριος Μαξιμος

Υ.Γ. Κόλαφος ο Κώστας Βαξεβάνης για τον Γιάννο Παπαντωνίου.

Σε παρέμβαση του ο Κώστας Βαξεβάνης αναφέρει:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here